Chakra Flow

Chakra Flow

Chakra Flow

A Chakra Flow a Vinyasa Flow egyik tematikus változata, melynek témája minden órán egy másik energetikai központ, szanszkrit néven chakra.

A hagyomány 7 ilyen fő energetikai központot ismer, melyek a Gyökércsakra, a Szakrális csakra, a Napfonat csakra, a Szívcsakra, a Torokcsakra, a Homlokcsakra és a Koronacsakra. Hétről hétre az adott csakrához tartozó szerveket, testrészeket vizsgáljuk meg az órán illetve a csakrához tartozó érzelmeket, érzelmi területeket is tisztítjuk, a blokkokat oldjuk.

A Vinyasa Flow egy dinamikus jógairányzat, amely három olyan jógastílus találkozásából és tapasztalataiból született meg, mint a Vinijóga (T.K.V. Desikachar),  az Iyengar jóga (B.K.S. Iyengar)  és az Astanga ( Sri. K. Pattabi Jois).

Mint minden jógagyakorlás a Chakra Flow is arra törekszik, hogy harmóniát teremtsen a test, az elme és a lélek hármas egységében.

Az ászanákat sorozatokba rendezve gyakoroljuk és egyik ászanából a másikba irányított légzés és mozgás kíséretében „áramlunk” át. Az áramlás ritmusát a légzés adja a légzés és mozgás összehangolása által, lekötve így a figyelmet, hozzájárulva az elme elcsendesítéséhez, amely hatékonyan készít fel az óra végét záró mély relaxációra.

 A statikusabb jógastílusokkal szemben az ászanák viszonylag rövid ideig vannak kitartva, továbbá egyes ászanák felvételének módja ugyanolyan fontos, mint maga az ászana.

A Vinyasa Flow dinamizmusa hűen tükrözi a körülöttünk lévő világot, ahol minden állandó mozgásban és változásban van. Megtanít arra, hogyan kezeld a változásokat könnyedén úgy, hogy közben megleld a belső békédet és visszatérj az egyensúly állapotába fizikai és lelki síkon egyaránt.

Oktató: Brávácz Alexandra

X