október, 2022

16oct10:0012:00Hormonegyensúly étrend és életmód // Előadás és beszélgetés Farkas-Boross Zitával

Bővebben

Esemény leírása

“Miért ilyen gyakori az inzulinrezisztencia napjainkban? Hogyan lett népbetegség a pajzsmirigy-alulműködés? Milyen tényezők járulnak hozzá a nagymértékű elhízás-járványhoz? Miért kezdődik manapság sokkal korábbi életkorban a menopauza? Mi az az endometriózis és hogyan kezelhető megfelelő étkezéssel?”

Megszokhattuk, hogy a klasszikus orvoslás egymástól elkülönítve kezeli a különböző egészségügyi panaszainkat, a tünetekre helyezi a hangsúlyt, és gyógyszerekkel próbálja oltani a tüzet. A hormonrendszerünket működésben tartó szerveink azonban megbonthatatlan egységet alkotnak, így az egészséges hormonegyensúlyt akkor érhetjük el, ha teljes rendszerszemléletű megközelítéssel indulunk el a gyógyulás útján. Nem lehet különválasztani a pajzsmirigy, a hasnyálmirigy, a mellékvesék és az ivarszervek gyógyítását, hiszen mindezek tökéletes együttműködésben dolgoznak. A HPA tengely – funkcionális kapcsolat a hipotalamusz, a hipofízis és mellékvesekéreg között -, más néven stressztengely egyensúlyának kibillenése számos modern betegség gyökéroka, amelyekre a gyógyszerszedés helyett jobb megoldási lehetőségek is léteznek.

A most megjelent életmódkönyvben a hormonegyensúly eléréséhez kínál a szerzőpáros újszerű szemléletet, átfogó, minden szervre ható javaslatokat és recepteket.

A női jógaoktatóképzés egyik előadását nyilvánossá tesszük és bárki részt vehet rajta, a szerzők egyike, FARKAS-BOROSS ZITA holisztikus és funkcionális táplálkozási tanácsadó, közgazdász tart előadást egy nagyon fontos témáról , a női hormonegyensúly kezeléséről megfelelő étrenddel és életmóddal.

Zita közel húsz éve foglalkozik természetgyógyászati módszerekkel, sikeres nemzetközi karrierjét hátrahagyva hivatásként választotta az integratív szemléletű életmódtanácsadást. Fő profilja a speciális egészségmegőrző protokollok, különös tekintettel az autoimmun és emésztőrendszeri betegségekre. www.anandazen.hu

Az előadás után konkrét kérdéseket tehetnek fel a résztvevők és tanácsot kérhetnek a különböző panaszok esetén.

Időpont: október 16. vasárnap
Kezdés: 10 óra
Befejezés: 12:00 (vagy amíg van kérdés)
Részvételi díj: 4500 Ft

Résztvevők:
Brávácz Alexandra jógaoktató és Farkas-Boross Zita – AnandaZenvital
Helyszín: Útközben Jóga Óbuda jógastúdió
III. ker. Kunigunda útja 18.

A könyv pl. itt kapható, de Zita fog hozni az eseményre is, ahol meg lehet majd vásárolni. https://www.libri.hu/konyv/farkas-boross_zita.hormonegyensuly-etrend-es-eletmod.html

Időpont

(Vasárnap) 10:00 - 12:00

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X