február, 2020

15feb12:3014:30Minőségi mozgás = egészséges gerinc!TripleX mobilizáló workshop

Bővebben

Esemény leírása

A workshopot kifejezetten kezdő, újrakezdő, amatőr sportolóknak ajánlom, vagy preventív jelleggel bárkinek.

Futóknak, kerékpárosoknak nagyon fontos lenne heti szinten beiktatni egy-egy mobilizáló edzést, vagy legalább az elsajátított gyakorlatok közül néhányat beépíteni edzéseikbe.

A mobilizációs gyakorlatokkal felszabadítjuk a váll, csípő és gerinc ízületeit a gátlás alól, így a mindennapi mozgásaink is könnyedebbé, szabadabbá válnak. Visszaállítjuk a normál ízületi mozgástartományt.

A TripleX® mobilizáló foglalkozáson tanult gyakorlatok rendszeres gyakorlása lehetővé teszi, hogy a rosszul berögzült mozgásmintákat és kompenzációkat kiiktassuk, hogy a kellemetlen ízületi fájdalmakat jelentősen csökkentsük és újra ízületkímélő módon, helyes testtartással mozogjunk.

A workshopon lesz egy nyúlfarknyi elméleti rész, amelyről kapsz egy rövid írásos emlékeztetőt is, és több tucat mobilizáló gyakorlattal ismertetlek meg a gyakorlati részen.

A foglalkozás végén alap hengerezési technikát is elsajátíthatsz, ehhez hozd magaddal saját hengered, vagy kérj kölcsön egyet!
Zárásként pedig a workshop alatt felmerült, és meg nem válaszolt kérdéseket beszéljük át.

A foglalkozás díja: 5500 Ft

Időpont: 2020. február 15. (szombat) 12.30-14.30-ig

Helyszín: LoveYoga Óbuda jógastúdió, 1037 Budapest, Kunigunda útja 18.

A foglalkozást tartja: Fekete Krisztina, TripleX® tréner

Jelentkezéshez klikkelj ide!

A TripleX módszerről:

A TripleX Training® 3 lépcsős programja az alapoktól építi fel újra a helyes mozgásmintákat.

1.) A gerinc működését, stabilitását befolyásoló ízületek, területek mobilizálása
Ha egy ízület nem kellőképpen mobil, egy másik ízület vagy éppen a gerinc próbálja a kieső mobilitást pótolni. Ez a kompenzáló mozgás észrevétlenül írja át az idegrendszerben a helyes mozgásmintákat. A téves minták pedig, mint egy nem megfelelően elhelyezett alkatrész egy gépben, előbb-utóbb károsítják az ízületeket, többek között a gerinc ízületeit is, ami már egyenes út a fájdalomhoz.

2.) A lumbális (ágyéki) gerinc stabilizációja
A derék és medence körüli izomzat feladata, hogy a mindennapi és sportmozgásaink során csakúgy, mint a váratlan helyzetekben stabilan tartsák a törzset, a csigolyák nemkívánatos elmozdulásainak megakadályozására.
A tréning ezen részének a célja nem az izmok erősítése, hanem az idegrendszeri szabályozás újraprogramozása. A mozgásos „szoftver” újratervezésével biztosítjuk, hogy gerincünk biztonságban legyen minden pillanatban.

3.) A helyes mozgásminták (újra)tanítása
Ha minden terület felszabadult a gátlás alól és a stabilitás is teljes, indulhat a helyes mozgásminták kialakítása és begyakorlása. Ezek a mindennapi életből vett minták „tornatermi” változatai, mellyel felkészítjük a testet arra, hogy a jövőben már minden egyes mozdulatunk gerincbarát és egészséges legyen, fájdalommentes, teljes életet élhessünk.

Időpont: 2020. február 15. (szombat) 12.30-14.30-ig

Helyszín: LoveYoga Óbuda jógastúdió, 1037 Budapest, Kunigunda útja 18.

Jelentkezéshez klikkelj ide!

Időpont

(Szombat) 12:30 - 14:30

Helyszín

LoveYoga Óbuda

1037 Budapest, Kunigunda útja 18.

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X