szeptember, 2020

15sep18:3019:30NMPT Gerinctréning - Tedd helyre a gerinced!délutáni időpont

Bővebben

Esemény leírása

A nagy érdeklődésre való tekintettel szeptember 15-től ismét elindítjuk a 8 alkalmas NMPT Gerinctréning tanfolyamot, ahol egy speciális gyakorlatsoron keresztül segítjük helyreállítani gerincünk egészségét.
A módszert Bene Máté PORCKORONGSÉRV SPECIALISTA, fizioterapeuta dolgozta ki, a tanfolyamot Cseri Eszter Viktória (NMPT tréner és jógaoktató) tartja.
 
Mi az az NMPT?
Az NMPT, azaz a Természetes Mozgásminta Tréning lényege, hogy speciális gyakorlatokkal ÚJRAPROGRAMOZZUK az idegrendszert, megtanuljuk használni azokat az izmokat, melyeket a helytelen életmódból és testtartásból adódóan “elfelejtettünk”.
Az emberi test eredendően az egyenetlen talajon való járásra van kalibrálva, az izmok precíz, összehangolt működése erre lett programozva. A modernkori ember viszont a nap nagy részében ül, a karjait és a fejét előre nyújtva.
Ebből adódóan a természetes mozgásmintát átírja az idegrendszer: egyes izmokat szükségszerűen túlműködtet (ezek túlnyúlnak, befeszülnek) míg mások szinte teljesen kikapcsolnak (elgyengülnek, elsorvadnak).
 
Az NMPT rendkívül precíz, célirányos gyakorlataival megtanuljuk a helyes mintát, újra bekapcsoljuk a nem használt izmokat, nyújtjuk a megrövidült és lazítjuk a túlerőltetett izmokat.
A módszert Bene Máté PORCKORONGSÉRV SPECIALISTA, fizioterapeuta dolgozta ki. A nála végzett NMPT szakemberek ismerik, és edzéseiken, óráikon alkalmazzák módszerét, mely nagy segítség lehet nyak, váll, hát, derék és ízületi fájdalmak esetén.
Az NMPT egyszerű, célirányos és BIZTONSÁGOS gyakorlatai erősítik a tartóizmokat, hatékonyan JAVÍTJÁK A TESTTARTÁST, korrigálják a helytelen mozgásmintát.
Fokozzák a gerinc, a csípő- és a vállízület rugalmasságát és vérellátását, ezáltal ellensúlyozva az ülőmunka és a mozgásszegény életmód káros következményeit, a merev és túlfeszült izmokat, berozsdásodott ízületeket.
 
A főként a gerincre ható ERŐSÍTŐ és NYÚJTÓ GYAKORLATOK kiemelten hatékonyak prevenciós szempontból, segítenek elkerülni a gerincbetegségek kialakulását és kiújulását, és segítenek az esetleges rehabilitációban, hogy újra FÁJDALOMMENTES ÉS EGÉSZSÉGES élet élhessünk, visszakapjuk mozgásunk szabadságát.
 
Jelentkezéshez klikkelj ide!
 
FIGYELEM: A tanfolyam nem gyógyító eljárás, nem helyettesíti a megfelelő orvosi ellátást. Ha aktív sérved van, ha végtagba sugárzó fájdalmat, zsibbadást tapasztalsz, fordulj szakorvoshoz, gyógytornászhoz.
 
KINEK javasolt az NMPT Gerinctréning?
– aki erős, hajlékony és egészséges gerincet szeretne
– aki ÜLŐMUNKÁT VÉGEZ, vagy sok időt tölt ugyanabban a testhelyzetben
– aki a GERINC- és TARTÁSPROBLÉMÁK gyakori tüneteit tapasztalja (pl: reggelre beállt, elfeküdt érzés a nyakban, fájdalmakkal járó felkelés, fáradtságérzet a derékban állás vagy séta közben, HÁTFÁJDALMAK, lapocka környéki izomfájdalmak, DERÉKFÁJDALMAK, vállfájdalmak, nyakfájdalmak, kattogó ízületek)
– akinek megbomlott a mozgásrendszer egyensúlya, és ennek látható jelei vannak (pl. előrehelyezett fejtartás, előreesett vállak, beszűkült mellkas, „eltűnt” megrövidült nyak, fokozott vagy kiegyenesedett háti kifózis (púpos hát, lapos hát), fokozódott vagy kiegyenesedett ágyéki lordózis, aszimmetrikus testtartás, csípő aszimmetria, stb.)
 
Mit ad az NMPT Gerinctréning Alaptanfolyam?
Az NMPT Gerinctréning alaptanfolyamon egy olyan SPECIÁLIS nyújtó, mobilizáló és erősítő gyakorlatsorozatot sajátítanak el a résztvevők, amit rendszeresen végezve, NAPI 20 PERCES otthoni gyakorlással egészséges, fájdalommentes életet élhetnek.
Az órákon CÉLIRÁNYOS gyakorlatokkal újratanuljuk a helyes mozgásmintát és testtartást, minden egyes gyakorlatot EGYÉNI KORREKCIÓVAL támogatunk, hogy biztonságos és hatékony legyen az otthoni gyakorlás.
Az elméleti részben beszélünk a gerinc és a mozgásszervrendszer egészségéről, egyensúlyáról és felépítéséről, és hogy mire figyelj a mindennapok során, mi az amit tehetsz még a gerinced egészségéért.
A tanfolyam végén jegyzetet kapsz, ami segédanyagként szolgál az otthoni gyakorláshoz.
 
Az egyes alkalmak egymásra épülnek, és 60 perces időtartamúak.
Két alkalom hiányzást lehet pótolni a következő tanfolyamon.
 
Időpontok:
– a tanfolyamok első alkalma: 2020. szeptember 15. (kedd) 18:30-19:30
– ezt követően összesen 8 alkalommal, keddenként ugyanebben az időpontban lesznek a további alkalmak
A 8 alkalmas tanfolyam díja: 22.000 Ft
 
Jelentkezéshez klikkelj ide!
 
Ha bármilyen gerincproblémád van, kérjük írd meg a jelentkezésnél!
A tanfolyamot tartja: Cseri Eszter Viktória, NMPT tréner és jógaoktató
 
Cseri Esztiről:
Gyerekkorom óta mozgok, több táncstílust és harcművészetet is tanultam, és immár 14 éve jógázom. Mára több, mint 10 éve tanítok jógát, vezetek csoportos foglalkozásokat, személyre szabott jóga programokat.
Képzéseim során megismertem a jóga több ágát, tanultam indiai jógamesterektől is. A tradicionális jógatanulmányok mellett igen hamar a jóga terápiás lehetőségei felé nyitottam, mert azt tapasztaltam, hogy egyre gyakoribbak a gerincpanaszok és egyéb mozgásszervi betegségek. Így a jóga mellett gyógytornászok által vezetett gerincprevenciós képzéseken vettem részt.
Egy évvel ezelőtt Bene Máté gyógytornász-fizioterapeuta gerincprevenciós képzésein elsajátítottam egy különleges gerincprogramot, amely egy speciális gyakorlatsor révén újraprogramozza az idegrendszert, megtanuljuk használni azokat az izmokat, melyeket a helytelen életmódból és testtartásból adódóan “elfelejtettünk”, újratanuljuk a természetes és helyes mozgásmintát, a gerincet és a csípőt beállító izmok helyes használatát.
Saját tapasztalatomból és a vendégeim tapasztalata alapján is csak ajánlani tudom az NMPT-t mindenkinek, mert hihetetlenül hatékony, precíz, lényeglátó. Azonnal érezni a hatását egyből a gyakorlatok elvégzése után. Életem legjobb döntése volt, hogy elvégeztem az NMPT instruktor képzést, mert úgy érzem, a kezemben van a kulcs ahhoz, hogy egészséges maradjon a gerincem az életem végéig. Szeretném tovább adni ezt a tudást másoknak is.
 

Jelentkezéshez klikkelj ide!

 

Időpont

(Kedd) 18:30 - 19:30

Helyszín

LoveYoga Óbuda

1037 Budapest, Kunigunda útja 18.

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X