január, 2020

08janAll DayNMPT GerinctréningTedd helyre a gerinced!

Bővebben

Esemény leírása

A nagy érdeklődésre való tekintettel január 8-tól két időpontban is elindítjuk a 8 alkalmas NMPT Gerinctréning tanfolyamot, ahol egy speciális gyakorlatsoron keresztül segítjük helyreállítani gerincünk egészségét.

A módszert Bene Máté PORCKORONGSÉRV SPECIALISTA, fizioterapeuta dolgozta ki, a tanfolyamot Cseri Eszter Viktória (NMPT tréner és jógaoktató) tartja.

Jelentkezéshez klikkelj ide: https://drive.google.com/open?id=1gKnzyTbS1nsq66X78RG6HRWeRwncaAjIWz0n_jn3yRE

Ha ajándékba adnád ezt a tanfolyamot valakinek, csak jelezd nekünk, és egy szép ajándékbérletet állítunk ki a részére!

Mi az az NMPT?
Az NMPT, azaz a Természetes Mozgásminta Tréning lényege, hogy speciális gyakorlatokkal ÚJRAPROGRAMOZZUK az idegrendszert, megtanuljuk használni azokat az izmokat, melyeket a helytelen életmódból és testtartásból adódóan “elfelejtettünk”.

Az emberi test eredendően az egyenetlen talajon való járásra van kalibrálva, az izmok precíz, összehangolt működése erre lett programozva. A modernkori ember viszont a nap nagy részében ül, a karjait és a fejét előre nyújtva.
Ebből adódóan a természetes mozgásmintát átírja az idegrendszer: egyes izmokat szükségszerűen túlműködtet (ezek túlnyúlnak, befeszülnek) míg mások szinte teljesen kikapcsolnak (elgyengülnek, elsorvadnak).

Az NMPT rendkívül precíz, célirányos gyakorlataival megtanuljuk a helyes mintát, újra bekapcsoljuk a nem használt izmokat, nyújtjuk a megrövidült és lazítjuk a túlerőltetett izmokat.

A módszert Bene Máté PORCKORONGSÉRV SPECIALISTA, fizioterapeuta dolgozta ki. A nála végzett NMPT szakemberek ismerik, és edzéseiken, óráikon alkalmazzák módszerét, mely nagy segítség lehet nyak, váll, hát, derék és ízületi fájdalmak esetén.

Az NMPT egyszerű, célirányos és BIZTONSÁGOS gyakorlatai erősítik a tartóizmokat, hatékonyan JAVÍTJÁK A TESTTARTÁST, korrigálják a helytelen mozgásmintát.
Fokozzák a gerinc, a csípő- és a vállízület rugalmasságát és vérellátását, ezáltal ellensúlyozva az ülőmunka és a mozgásszegény életmód káros következményeit, a merev és túlfeszült izmokat, berozsdásodott ízületeket.

A főként a gerincre ható ERŐSÍTŐ és NYÚJTÓ GYAKORLATOK kiemelten hatékonyak prevenciós szempontból, segítenek elkerülni a gerincbetegségek kialakulását és kiújulását, és segítenek az esetleges rehabilitációban, hogy újra FÁJDALOMMENTES ÉS EGÉSZSÉGES élet élhessünk, visszakapjuk mozgásunk szabadságát.

Jelentkezéshez klikkelj ide: https://drive.google.com/open?id=1gKnzyTbS1nsq66X78RG6HRWeRwncaAjIWz0n_jn3yRE

KINEK javasolt az NMPT Gerinctréning?

– aki erős, hajlékony és egészséges gerincet szeretne
– aki ÜLŐMUNKÁT VÉGEZ, vagy sok időt tölt ugyanabban a testhelyzetben
– aki a GERINC- és TARTÁSPROBLÉMÁK gyakori tüneteit tapasztalja (pl: reggelre beállt, elfeküdt érzés a nyakban, fájdalmakkal járó felkelés, fáradtságérzet a derékban állás vagy séta közben, HÁTFÁJDALMAK, lapocka környéki izomfájdalmak, DERÉKFÁJDALMAK, vállfájdalmak, nyakfájdalmak, kattogó ízületek)
– akinek megbomlott a mozgásrendszer egyensúlya, és ennek látható jelei vannak (pl. előrehelyezett fejtartás, előreesett vállak, beszűkült mellkas, „eltűnt” megrövidült nyak, fokozott vagy kiegyenesedett háti kifózis (púpos hát, lapos hát), fokozódott vagy kiegyenesedett ágyéki lordózis, aszimmetrikus testtartás, csípő aszimmetria, stb.)

Mit ad az NMPT Gerinctréning Alaptanfolyam?

Az NMPT Gerinctréning alaptanfolyamon egy olyan SPECIÁLIS nyújtó, mobilizáló és erősítő gyakorlatsorozatot sajátítanak el a résztvevők, amit rendszeresen végezve, NAPI 20 PERCES otthoni gyakorlással egészséges, fájdalommentes életet élhetnek.

Az órákon CÉLIRÁNYOS gyakorlatokkal újratanuljuk a helyes mozgásmintát és testtartást, minden egyes gyakorlatot EGYÉNI KORREKCIÓVAL támogatunk, hogy biztonságos és hatékony legyen az otthoni gyakorlás.

Az elméleti részben beszélünk a gerinc és a mozgásszervrendszer egészségéről, egyensúlyáról és felépítéséről, és hogy mik azok a dolgok, amit tehetsz még a gerinced egészségéért, mik azok, amik leginkább TÁMOGATJÁK A GYÓGYULÁST.

A fizikai gyakorlatok mellett a tanfolyamon olyan RELAXÁCIÓS TECHNIKÁKAT is elsajátítanak a résztvevők, amelyek rendszeres gyakorlása CSÖKKENTI A FÁJDALMAT ÉS A STRESSZT, és elősegíti a gyógyulási folyamatokat.

Az egyes alkalmak EGYMÁSRA ÉPÜLNEK, így csak akkor jelentkezz, ha minden alkalmon részt tudsz venni.

IDŐPONTOK:
– a tanfolyamok első alkalma: 2020. január 8. (szerda)
9:00-10:00 vagy 10:30-11:30
(a jelentkezési íven kell majd kiválasztani, hogy melyik időpontban szeretnél részt venni)

– ezt követően összesen 8 alkalommal, szerdánként ugyanebben az időpontban lesznek a további alkalmak, az utolsó 2020. február 26-án lesz.

A 8 alkalmas tanfolyam díja: 22.000 Ft

Ha bármilyen gerincproblémád van, kérjük írd meg a jelentkezésnél!

Jelentkezéshez klikkelj ide: https://drive.google.com/open?id=1gKnzyTbS1nsq66X78RG6HRWeRwncaAjIWz0n_jn3yRE

Ha ajándékba adnád ezt a tanfolyamot valakinek, csak jelezd nekünk, és egy szép ajándékbérletet állítunk ki a részére!

 

A tanfolyamot tartja: Cseri Eszter Viktória, NMPT tréner és jógaoktató

Cseri Esztiről:
14 évvel ez előtt vettem részt életem első jóga óráján. A jógában megélt tapasztalataim – az elme elcsendesítése, az elmélyedés, a béke és a nyugalom – egy hosszú útra vezettek el. Ezen az úton járva találkoztam a jóga- és önmagam mélységeivel. Mára a tudásomat, személyes tapasztalataim mellett több éves tanulmányaim is alátámasztják.
Képzéseim során megismertem a jóga több ágát, tanultam indiai jógamesterektől is Iyengar jógát, ayurvédikus életmódot és táplálkozást, és ezáltal egy ősi alternatív tudományt, anatómiai és gyógyászati szinten is komplex rendszert ismertem meg. A tradicionális jógatanulmányok mellett igen hamar a jóga terápiás lehetőségei felé nyitottam, mivel magam is gerincproblémákkal, hátfájással és emésztési problémákkal küzdöttem már a húszas éveimben.
Mára több, mint 10 éve tanítok jógát, vezetek csoportos foglalkozásokat, személyre szabott jóga programokat. Ez idő alatt tanítványaim között minden korosztály képviselőivel találkoztam, az újszülött babáktól kezdve az idősebb korosztályig. Nem kellett sok idő, hogy felfedezzem: tapasztalataimmal, problémáimmal nem vagyok egyedül, saját korosztályomban és a nálam idősebbek körében is elképesztően gyakoriak a gerinc- és egyéb mozgásszervi panaszok, betegségek.
Mindenképpen gyógyszerek és műtéti beavatkozások nélkül szerettem volna visszanyerni egészségemet, és újra fájdalommentes, teljes életet akartam élni. A jógagyakorlatok, az ayurvéda életmódra és táplálkozásra vonatkozó tanácsai, a testi és lelki blokkokat oldó felismerések és kezelések, mind-mind sokat segítettek az utamon a gyógyulás és a teljesség felé. Sok módszert kipróbáltam, rengeteg segítőnél és terapeutánál jártam, és időközben elsajátítottam azokat a módszereket, amik számomra hatékonynak bizonyultak.
Az évek során megtanultam, hogy miként lehet a klasszikus jóga ászanákat egyszerű jógaeszközök segítségével átalakítani olyan gyakorlatokká,amelyek támogatnak a rehabilitációban, a testi-lelki fejlődésben. Rendszeresen veszek részt szakmai teameken, ahol gyógytornászokkal és gyógymasszőrökkel konzultálok, folyamatosan bővítettem tudásomat.
Emellett Bene Máté gyógytornász-fizioterapeuta gerincprevenciós képzésein elsajátítottam egy különleges gerincprogramot, amely egy speciális gyakorlatsor révén újraprogramozza az idegrendszert, megtanuljuk használni azokat az izmokat, melyeket a helytelen életmódból és testtartásból adódóan “elfelejtettünk”, újratanuljuk a természetes és helyes mozgásmintát, a gerincet és a csípőt beállító izmok helyes használatát.
Saját tapasztalatomból és a vendégeim tapasztalata alapján is csak ajánlani tudom az NMPT -t mindenkinek, mert hihetetlenül hatékony, precíz, lényeglátó. Azonnal érzem a hatását egyből a gyakorlatok elvégzése után. Életem legjobb döntése volt, hogy elvégeztem az NMPT instruktor képzést, mert úgy érzem, a kezemben van a kulcs ahhoz, hogy egészséges maradjon a gerincem az életem végéig. Szeretném tovább adni ezt a tudást másoknak is, hogy mindenkinek ott legyen ez a kulcs a kezében.

Jelentkezéshez klikkelj ide: https://drive.google.com/open?id=1gKnzyTbS1nsq66X78RG6HRWeRwncaAjIWz0n_jn3yRE

Időpont

All Day (Szerda)

Helyszín

LoveYoga Óbuda

1037 Budapest, Kunigunda útja 18.

Szervező

LoveYoga Óbuda

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X