március, 2020

11mar10:3011:30NMPT haladó gerinctréning tanfolyam

Bővebben

Esemény leírása

Március 11-én 8 alkalmas NMPT ‘Haladó’ Gerinctréning tanfolyamot indítunk!

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik már részt vettek az NMPT Gerinctréningen, vagy jártak NMPT órákra, és már ismerik a gyakorlatokat, és szeretnék folytatni a gyakorlást.

Gyere el az NMPT ‘Haladó’ Gerinctréning tanfolyamra, ha:
– úgy érzed, nehezen veszed rá magad az otthoni gyakorlásra
– szeretnél RENDSZERESEN eljárni mozogni, mert tudod, milyen jól érzed magad mindig a gyakorlatok elvégzése után
– régebben vettél részt NMPT órán, és már kicsit megkoptak az emlékeid, s szeretnéd FELFRISSÍTENI a tudásod
– úgy érzed, vannak olyan gyakorlatok, amire még nem éreztél rá
– szeretnéd megtanulni azt is, hogyan tudod az NMPT-t beilleszteni más sporttevékenységbe (pl. jóga vagy súlyzós edzés)
– szeretnél még jobban ELMÉLYEDNI a gyakorlatokban, szeretnél magabiztosabb lenni az otthoni gyakorlásban
– több figyelemre, EGYÉNI KORREKCIÓRA lenne szükséged
– szeretnéd AKTIVÁLNI a fűzőrendszeredet, és érezni, hogy ‘nőttél’ pár centit
– ha a mindennapi rohanásban szeretnél egy STRESSZMENTES órát, amit önmagadra és az egészségedre szánsz

Időpontok:
– a tanfolyamok első alkalma: 2020. március 11. (szerda) 10:30-11:30
– ezt követően összesen 8 alkalommal, szerdánként ugyanebben az időpontban lesznek a további alkalmak

A 8 alkalmas tanfolyam díja: 20.000 Ft

Jelentkezéshez klikkelj ide!

Ha bármilyen gerincproblémád van, kérjük írd meg a jelentkezésnél!
A tanfolyamot tartja: Cseri Eszter Viktória, NMPT tréner és jógaoktató

Mi az az NMPT?
Az NMPT, azaz a Természetes Mozgásminta Tréning lényege, hogy speciális gyakorlatokkal ÚJRAPROGRAMOZZUK az idegrendszert, megtanuljuk használni azokat az izmokat, melyeket a helytelen életmódból és testtartásból adódóan “elfelejtettünk”.

Az emberi test eredendően az egyenetlen talajon való járásra van kalibrálva, az izmok precíz, összehangolt működése erre lett programozva. A modernkori ember viszont a nap nagy részében ül, a karjait és a fejét előre nyújtva.
Ebből adódóan a természetes mozgásmintát átírja az idegrendszer: egyes izmokat szükségszerűen túlműködtet (ezek túlnyúlnak, befeszülnek) míg mások szinte teljesen kikapcsolnak (elgyengülnek, elsorvadnak).

Az NMPT rendkívül precíz, célirányos gyakorlataival megtanuljuk a helyes mintát, újra bekapcsoljuk a nem használt izmokat, nyújtjuk a megrövidült és lazítjuk a túlerőltetett izmokat.

A módszert Bene Máté PORCKORONGSÉRV SPECIALISTA, fizioterapeuta dolgozta ki. A nála végzett NMPT szakemberek ismerik, és edzéseiken, óráikon alkalmazzák módszerét, mely nagy segítség lehet nyak, váll, hát, derék és ízületi fájdalmak esetén.

Az NMPT egyszerű, célirányos és BIZTONSÁGOS gyakorlatai erősítik a tartóizmokat, hatékonyan JAVÍTJÁK A TESTTARTÁST, korrigálják a helytelen mozgásmintát.
Fokozzák a gerinc, a csípő- és a vállízület rugalmasságát és vérellátását, ezáltal ellensúlyozva az ülőmunka és a mozgásszegény életmód káros következményeit, a merev és túlfeszült izmokat, berozsdásodott ízületeket.

A főként a gerincre ható ERŐSÍTŐ és NYÚJTÓ GYAKORLATOK kiemelten hatékonyak prevenciós szempontból, segítenek elkerülni a gerincbetegségek kialakulását és kiújulását, és segítenek az esetleges rehabilitációban, hogy újra FÁJDALOMMENTES ÉS EGÉSZSÉGES élet élhessünk, visszakapjuk mozgásunk szabadságát.

KINEK javasolt az NMPT Gerinctréning?
– aki erős, hajlékony és egészséges gerincet szeretne
– aki ÜLŐMUNKÁT VÉGEZ, vagy sok időt tölt ugyanabban a testhelyzetben
– aki a GERINC- és TARTÁSPROBLÉMÁK gyakori tüneteit tapasztalja (pl: reggelre beállt, elfeküdt érzés a nyakban, fájdalmakkal járó felkelés, fáradtságérzet a derékban állás vagy séta közben, HÁTFÁJDALMAK, lapocka környéki izomfájdalmak, DERÉKFÁJDALMAK, vállfájdalmak, nyakfájdalmak, kattogó ízületek)
– akinek megbomlott a mozgásrendszer egyensúlya, és ennek látható jelei vannak, pl. előrehelyezett fejtartás, előreesett vállak, beszűkült mellkas, „eltűnt” megrövidült nyak, fokozott vagy kiegyenesedett háti kifózis (púpos hát, lapos hát), fokozódott vagy kiegyenesedett ágyéki lordózis, aszimmetrikus testtartás, csípő aszimmetria, stb.

FIGYELEM: A tanfolyam nem gyógyító eljárás, nem helyettesíti a megfelelő orvosi ellátást. Ha aktív sérved van, ha végtagba sugárzó fájdalmat, zsibbadást tapasztalsz, fordulj szakorvoshoz, gyógytornászhoz.

Az egyes alkalmak 60 perces időtartamúak.
Egy alkalom hiányzást lehet pótolni a következő induló tanfolyamból.

Ha nem jártál még NMPT Gerinctréning tanfolyamra, akkor gyere el ugyanezen a napon a kezdő tanfolyamra! Erről a leírást itt találod!

Cseri Esztiről:
Gyerekkorom óta mozgok, több táncstílust és harcművészetet is tanultam, és immár 14 éve jógázom. Mára több, mint 10 éve tanítok jógát, vezetek csoportos foglalkozásokat, személyre szabott jóga programokat.

Képzéseim során megismertem a jóga több ágát, tanultam indiai jógamesterektől is. A tradicionális jógatanulmányok mellett igen hamar a jóga terápiás lehetőségei felé nyitottam, mert azt tapasztaltam, hogy egyre gyakoribbak a gerincpanaszok és egyéb mozgásszervi betegségek. Így a jóga mellett gyógytornászok által vezetett gerincprevenciós képzéseken vettem részt.
Egy évvel ezelőtt Bene Máté gyógytornász-fizioterapeuta gerincprevenciós képzésein elsajátítottam egy különleges gerincprogramot, amely egy speciális gyakorlatsor révén újraprogramozza az idegrendszert, megtanuljuk használni azokat az izmokat, melyeket a helytelen életmódból és testtartásból adódóan “elfelejtettünk”, újratanuljuk a természetes és helyes mozgásmintát, a gerincet és a csípőt beállító izmok helyes használatát.

Saját tapasztalatomból és a vendégeim tapasztalata alapján is csak ajánlani tudom az NMPT -t mindenkinek, mert hihetetlenül hatékony, precíz, lényeglátó. Azonnal érezni a hatását egyből a gyakorlatok elvégzése után. Életem legjobb döntése volt, hogy elvégeztem az NMPT instruktor képzést, mert úgy érzem, a kezemben van a kulcs ahhoz, hogy egészséges maradjon a gerincem az életem végéig. Szeretném tovább adni ezt a tudást másoknak is.

Időpont

(Szerda) 10:30 - 11:30

Helyszín

LoveYoga Óbuda

1037 Budapest, Kunigunda útja 18.

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X