október, 2020

28oct17:3019:00Őszre hangoló flow jóga

Bővebben

Esemény leírása

🍂 A szokásos szerdai órák egyikét szeretném teljesen az ősznek szentelni.
Őszi FLOW, ami minden szinten az évszakhoz igazodik. Mesélek is kicsit, majd flow óra következik, teljes testet átmozgató áramlás, légzőgyakorlat, kellemes relaxáció.
 
Hogy miért született az esemény, arról itt olvashatsz:
Nagy erővel robbant be az igazi ősz. Ez az elmúlás időszaka, ilyenkor a jellemző mozgás a sűrűsödés, visszahúzódás. A fákról lehullik a levél, egyre rövidebbek a napok, egyre hidegebb van, és a szürke, fémes idő egyre jellemzőbb.
Ez a FÉM elem időszaka a kínai 5 elem szerint. A természetben már tudjuk, az ősz tartozik hozzá.
 
🍂 A testünkben pedig a tüdő és a vastagbél meridiánok. Ide tartozik a légzés, a kiválasztás, a bőr, az orr és szaglás, a mellkas felső része és csípőlapátok.
 
🍂 Aki jól van, harmóniában van, az a változásokat könnyen fogadja, a régit el tudja engedni. Optimista és szabálytisztelő. Céltudatos és nem adja fel. Szociális kapcsolatai harmonikusak és jól bánik a közelség-távolság megtartásával. Jó a viszonya a spiritualitáshoz.
 
🍂 A bőrproblémák, az érintés kerülése, a gyakori megfázások, a légzési nehézségek egyértelműen jelölik ennek a területnek a diszharmóniáját. “Lelki tünetek” közé pedig a szomorúság, a depresszió, a pesszimizmus, a dogmatikus viselkedés tartozik. Ha ez az elem nincs jól valakiben, nem tud elengedni és nem bánik jól a szociális kapcsolataival.
 
🍂 Éppen ezért, az éve ezen időszakában, kötelező távolságtartás mellett figyelj magadra! Hiszen ez a kontaktushiány okozhatja az elem diszharmóniáját… Mi okozhatja még? Rossz levegő, dohányzás, gyász hiánya vagy épp elnyújtása, reménytelennek látszó élethelyzetek, feldolgozatlan lelki konfliktusok.
 
Légzőgyakorlatok, a testben lévő energiavonalakkal való munka, meditáció és relaxáció nagyban tud segíteni, hogy harmóniában éld meg az év ezen időszakát is.
Jelszó: ÖSSZHANGBAN A TERMÉSZETTEL!
 
Az órán a LoveYoga Óbuda jógastúdióba érvényes napijeggyel vagy bérlettel is részt lehet venni, bejelentkezés nem szükséges!
Időpont: 2020. október 28. (szerda) 17:30
 
Várlak szeretettel,
Bogi

Időpont

(Szerda) 17:30 - 19:00

Helyszín

LoveYoga Óbuda

1037 Budapest, Kunigunda útja 18.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X