Gyerekjóga

Gyermekjógán az ovisokkal a mesék világában járunk. Eljuthatunk varázs erdőkbe, állatkertbe, cirkuszba, és bárhová ahová a fantáziánk visz! Picit mozgunk, szaladgálunk, kergetőzünk, játszunk, rajzolunk, színezünk.

A sulis korosztállyal (általános iskola alsó tagozat) már nagyobb hangsúlyt fektetünk a mozgásra az erősítésre, és elkezdjük a helyes légzést is bevezetni.  Persze a játék itt sem marad el.
Mindezek mellett ismerkedünk, barátkozunk, figyelünk egymásra! 

A gyermekjóga játékos, mozgásos foglalkozások gyerekeknek, kis és nagymozgással, játékkal, szórakoztató és változatos gyakorlatok alkalmazásával.

A jóga és kreatív programok az alábbiakban támogatja gyermeküket:
a gyakorlatok fejlesztik mozgáskoordinációját,
önbizalom egyensúlyának megteremtését (se túl sok – se túl kevés)
az idegrendszer érését,
fejleszti érzelmi intelligenciáját,
megtanítja, hogy lehet együttműködőbb társaival és velünk, felnőttekkel
feloldja félelmeit, szorongásait,
fejleszti figyelem és koncentrációs képességeit,
támogatja a gyermeket érzelmi világának, indulatainak kezelésében
fejleszti test tudatát,
növeli bátorságát, kordában tartja vakmerőségét,
nyitottabbá, befogadóbbá teszi,
növeli kreativitását.

Ovis óra: A jóga gyakorlatok neveit (legyen az szanszkritül vagy magyarul), gyakran egy élőlény neveit viselik. Ami nagyon jó lehetőség arra, hogy egy állat vagy egy növény bőrébe bújjunk. Könnyedén eljátszhatjuk őket, meséket kreálva, fantáziánkkal bármivé átalakulva.
Légzőgyakorlatokat is végzünk, természetesen játékosan, majd relaxálunk és az óra végén mindig van egy kis idő a kötetlen játékra. ?‍♂️?‍♀️
Sulis óra: A játékos koncentrációs feladatok és a jobb és bal agyféltekét összehangoló gyakorlatok segítenek a fókuszálásban. Itt már megjelenik a meditáció. A légzésszabályzás is része az órának, ami növeli az agykapacitást, és a szervezet működését intenzívebbé teszi, nyugtat.
Relaxálunk, és a végén jöhetnek a páros gyakorlatok, ami felold.?‍♀️?‍♂️

X