ÉBREDŐ ERŐ
Hogy miért van szükség külön olyan táborra, ahova csak férfiak jöhetnek?
Amikor először megfogalmazódott bennem, hogy kellene egy tábor, ahol a férfiak nők nélkül tudnak eltölteni egy nyugodt hétvégét, az elsősorban azért volt, mert évek óta foglalkozom nőkkel, női körben és mindig beszélünk rólatok, férfiakról. És a nők mindig azt kérdezik, jó jó Szandra, de elmondod ezt a férfiaknak is?
Most eljött az idő, hogy elmondjam. És nem is én, hanem a a férfi oktatók a csapatban mondják el azt, amit kell.
Hogyan tegye magát rendbe a férfi – erre keressük a válaszokat az ország szerintem legszebb vidékén, a Balaton felvidéken, egy csoda kis faluban, Szentbékkállán.
Ha nincs ott a női energia, a férfiak sokkal inkább tudnak magukra koncentrálni egy ilyen hétvégén. Ezért kínálunk egy lehetőséget, ahol magatok lehettek és nem zavar be a csacsogás.
Egy férfi, ha női közegbe kerül, megváltozik és bekerülhet a szexualitás, vagy akár a nemiség kérdésköre, mert a férfi így működik. Meg a nő is, ha férfiak veszik körül. Ez természetes.
Mi ezt most ki szeretnénk zárni, hogy jobban tudjunk a lényegre koncentrálni.
Többször mondták nekem férfiak, hogy nem tudtak a jógára koncentrálni, ha előttük egy nő nagyterpeszben gyakorolja éppen a citta vrtti nirodhat. Persze, lehet és kell is, de mi most biztosra szeretnénk menni.
A mi táborunk nem férfi képző tábor. Mert ilyen valójában nincs is. Embertábor, az viszont nagyon. Zavaró női energia nélkül. Hogy önmagad lehess erre a pár napra. Hogy meg tudjon nyilvánulni az önvaló.
Saját tudatossági szintünk alapján adjuk át azt az ősi tudást, amit a hagyomány tanít arról, hogy mit jelent az önfegyelem, az önkorlátozás a férfi számára, vagy hogyan képes, érdemes, milyen eszközökkel tud egy férfi hatékonyan akadályokat leküzdeni.
Hogyan jelenik meg a férfi minőség az ászanákban és más gyakorlatokban.
Hogyan jelenik meg a ragaszkodás és az elengedés a férfi életében.
Hogyan érdemes megélni az érzelmeket, mit kezdhet a férfi egyáltalán az érzelmeivel.
Mit jelent manapság egyáltalán férfinak lenni, férfiszerepben, minőségben jelen lenni ebben a világban, mi a férfi dolga, hogyan tud szerepet vállalni és milyen szerepet érdemes egyáltalán vállalnia.
Ilyen és hasonló témákat boncolgatunk oktatóinkkal Szűts Mártonnal és Nagy Józseffel.
Marci az Útközben Jóga Óbuda stúdió oktatója, aki rengeteget sportolt, futott, úszott, kettlebellezett, majd ezen keresztül eljutott a saját testsúllyal végzett gyakorlatokig és a jógával való kapcsolata az ashtanga jóga napi szintű gyakorlásával vált intenzívvé. Elkezdett hatha jógát gyakorolni, mely gyakorlatilag a jóga alapmozgásait fejleszti és tudatosítja, egyben javítja a testtartást és a mozgásmintákat. Annyira hatékonynak és hasznosnak éreze, hogy 2012-ben elvégeztem a Mandala Jógastúdió Gerincjóga oktatói tanfolyamát. Gyakorlása a Ramaswami féle Vinyasa Krama-n alapul, némileg módosítva, figyelembe véve a mai európai ember életmódjából fakadó eltéréseket. Marcit nagyon érdekli a mozgásminőség, a tudatos mozgás, a mozgás hatása az életünkre, a személyiségünkre és viszont, így a jóga mellett egyéb mai módszerek is hatással vannak a gondolkodására és a gyakorlására.
Nagy József 40 éve jógaoktató, 25 éve képez jógaoktatókat, nálunk is az oktatóképzés egyik vezető tanára. A jóga tanfolyamokon kívül tanított jógázni mozgássérülteket, a Vakok Szövetségében vakokat és gyengénlátókat. Ezért különös érzékenységet alakított ki a módszertan, a jógaoktatás mikéntje felé. Országszerte több helyen oktatott kezdő és haladó csoportokat Szombathelytől Miskolcig, Tatától Szegedig. A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán négy évig vezette a jóga szakirányt és képezte a diplomás jógaoktatókat.
Sokat dolgozott a Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesület megalakulásán, melynek elnökhelyettese és elnöke is volt.
A legjobb kezekben lesznek azok a férfiak, akik szeretnének egy hosszú hétvégét rászánni arra, hogy jobban megismerják önmagukat, késztetéseiket, akik elindulnának azon az úton, amit úgy hívunk önismeret, akik szeretnének néhány alaptechnikát elsajátítani, amivel kézbe tudják venni az életüket és amik segítségével aztán stabilan az úton is tudnak maradni.
Mert ez az Útközben Jóga. Jóga férfiaknak.
Segítünk megtalálni az erőt, azt, ami eredendően ott van benned.
Várunk szeretettel!
Alexandra, Marci és NaJó
X