Hidász Dalma

Két éve alkalmazott viselkedésterápiás módszerrel foglalkozom 2-7 éves korú gyerekekkel (ABA), emellett pedig az utolsó féléves gyógypedagógiai tanulmányaimat folytatom. Az összetett terápiás munka lehetőséget ad rá, hogy a több szakirányon megszerzett tudásomat alkalmazzam a hétköznapokban.
A jóga 3 éve egy borús decemberi napon lépett be az életembe, és azóta kísér a mindennapokban. A felgyorsuló világunkban egy igazi kis oázis számomra, minden alkalom igazi feltöltődés számomra, amit a matracomon töltök. A sok környezeti inger és a folyamatosan változó világ nem csak ránk, felnőttekre van nagy hatással, hanem a gyerekek számára is sok kihívást tartogat.
2021 tavaszán fogalmazódott meg bennem, hogy szeretném valamilyen úton-módon a kicsiknek is átadni azt a nyugalmat és biztonságot, amit nekem a jóga jelent. Így találtam rá Csíki Mariann gyermekjóga-oktatói képzésére, amit 2021 nyarán sikeresen elvégeztem. Ez egyben egy belső utazás első jelentős mérföldköve is volt számomra.Jógaoktatóként a „mókás”, meséken keresztül gyakorolt ászanák és a mindennapi szituációkban is jól alkalmazható légzéstechnikák átadása mellett a gyermekek fejlődésének segítését tekintem
fő célkitűzésemnek. Meggyőződésem szerint a gyermekek nyitottsága és természetes érdeklődése az őket körülvevő világ iránt rengeteg lehetőséget ad a kezünkbe, így a megfelelő módszerek megválasztásával tudjuk őket segíteni ebben a folyamatban.

„A gyermekjóga foglalkozások középpontjában a mozgás áll, ugyanakkor minden pillanatát átszövi a játékosság és a mese. A kisgyermek értékrendjét a mese alakítja, így nagy hangsúlyt fektetünk az adott óra mesekeretére. Külső szemlélőként egy drámajátékot figyelhetünk meg, jelmezek nélkül, ám tudatos mozgáselemekkel, teljes átéléssel kivitelezve: mozgás, játék, mese alkalmazása egy időben, 45 percen keresztül. Állatutánzó mozgáselemek képezik az alapját, erre épül ezen elemek sorozata és nehezített verziói.”

Galéria

X