Hollósy-Pados Krisztina

Hollósy-Pados Krisztina

Területeim:

Hatha jóga, szenior jóga

 

Képzés:

2018 – 250 órás Alap hatha jógaoktató képzés // YogaIndra Jógaiskola 

  Az órádat hogyan jellemeznéd, milyen? 
  – átmozgató, feltöltő, kisimító

  Hogyan találtál a jógára?
  – sokáig csak kerülgettem a kipróbálás szándékával (érdekelt mi zalik ott), aztán egy nagy levegő és elmentem az első órára

  Mit jelent neked a jóga?
  komplex eszköztár a jóllétemhez

  Mi a legfontosabb tanítás vagy tanács, amit adnál?
  sadana, gyakorolj rendszeresen, minden egy pillanatokból álló folyamat

  Mesélj magadról egy érdekességet!
  – 2016-ban egy kineziológiás csoportban év végi eseményen vettem részt és életcél/életfeladat kártyát húztunk. Majdnem elájultam, annyira megdöbbentő volt számomra a kihúzott kártyalap. Akkorra már több, mint 6 éve gyakoroltam, de soha meg nem fordult a fejemben, mint szolgálat, a JÓGA.

  Hogy fogja magát érezni a tanítványod az óra után?
  – lecsendesedve, energikusan és könnyedebben (10 cm-rel a talaj felett lebegve)

  Ki van leginkább hatással rád?
  – saját magam, mert mindig velem vagyok

  Kedvenc étel?
  avokádó pirítóssal, meggyes-mákos rétes (házi, kézzel nyújtott)

  A jóga mellett mit szeretsz csinálni, hogyan szeretsz kikapcsolódni, töltődni?
  – bármilyen vízparton, erdőben, hegytetőn lenni és wellness

  Ha bárhova elutazhatnál 2 hétre vagy hosszabb időre, hova utaznál, és miért pont oda?
  – Olaszország, Amalfi part, mert gyönyörű és a bakancslistámon szerepel.

  Nálad hogy néz ki egy tökéletes vasárnap?
  reggeli nyújtózkodás, villás reggeli, (mindenféle idő- és térbeli) kötöttségektől mentes kényelmes, magammal vagy szeretteimmel eltöltött nap

   

  Bemutatkozó videómat itt találod>

  Oldalam: Facebook.com/Yogazone40

  Galéria

  Területeim:

  Hatha jóga, szenior jóga

  Képzések:

  2018 – 250 órás Alap hatha jógaoktató képzés // YogaIndra Jógaiskola 

  Hogyan találkoztál először a jógával?

  Mindig is nagyon vonzott a jóga, de sokáig nem mertem kipróbálni. Komoly egészségügyi problémáim voltak, fájt a derekam, lehajolás helyett csak leguggolni tudtam. Annyira fájt a vállam, hogy a szemmagasságban lévő polcra nem tudtam felemelni egy poharat. Kipróbáltam a pilatest és egyéb mozgásformákat, de tartósan nem segítettek igazán. Egyszer valahogy nagyon nehezen rávettem magam egy jógaórára, azt mondtam, kipróbálom, lesz, ami lesz. Megtettem, és ott ragadtam. Ez 2009-ben volt, azóta jógázom, kisebb nagyobb intenzitással. A jóga hatására megszűnt a derék- és váll fájdalmam, rugalmassá vált a gerincem, a gerinc melletti mélyizmaim megerősödtek, stabillá vált a tartásom, kiegyenesedett a felső háti szakaszom, így a beesett mellkast is magam mögött hagyhattam. A csípőm is például a helyére került, korábban az egyik lábam „rövidebb” volt 1-1,5 cm-rel, amit a csontkovács ugyan helyre tudott tenni, de nem bizonyult tartós megoldásnak.

  Melyik jógairányzat áll hozzád a legközelebb?

  Kipróbáltam többfajta stílust, például a vinyasa jógát, astangát, női jógát és jin jógát is, de a hatha jóga áll hozzám a legközelebb, ezt tanultam, és ezt is oktatom.

  Miért fontos számodra, hogy ne csak gyakorold, hanem oktasd is a jógát?

  Azt gondolom, hogy ha nekem segített nagyon sok területen, akkor ezzel esetleg tudok segíteni másoknak is. Ha már csak egy embernek teszek jót, akkor már volt értelme. Úgy gondolom, a jóga bárkinek jó lehet, főleg, hogyha valakinek gerinc-, derék- és vállfájdalmai vannak, vagy ha mentális, érzelmi gondokkal küzd (pl. negatív gondolatok, depresszió). Ezeken mind tud segíteni a jóga. Szinte nincs olyan terület, amelyre a jóga eszköztárában ne találnánk segítő megoldást.

  Hogyan alakult a jógával kapcsolatos felfogásod a kezdetekhez képest?

  Jó irányban változtatott meg engem, sokkal nyitottabb, érdeklődőbb, felszabadultabb, bátrabb lettem. Új ajtók nyíltak meg önmagam felé és a világra is.

  Sokat hozzátesz a nyugalmamhoz, kiegyensúlyozott vagyok. Ha ki is billenek, hamarabb visszatalálok önmagamhoz. Teljesen karban tart, fizikailag nagyon jótékony hatású. Gondolkodásban pedig tágítja a tudatomat. Mentálisan is frissen tart, és nekem segített a továbblépésben, az új döntések meghozatalában.

  Említetted, hogy a legelején te is féltél kipróbálni a jógát. Mit tanácsolnál annak, aki csak fontolgatja a jógagyakorlás elkezdését?

  Azt tanácsolnám, hogy felejtse el a félelmeit, és vágjon bele!

  Sokak fejében a jógával kapcsolatban csak az a kép van, hogy embereket látnak nyakatekert jógapózokban és hogy ehhez biztos nagyon lazának kell lenni, és ők ilyet biztos nem tudnak. De a jóga nem erről szól, ez egy teljesen komplex valami. Ami kívülről látszik, az a fizikai mozgás, de belül is rengeteg minden történik. Mindenképpen el kell menni! Az a legjobb, amit valaki megtehet magáért, ha elmegy egy jógaórára és legalább kipróbálja. Nem mindenkinek való, nem mindenki tud rezonálni ezzel, de aki igen, annak mindenféleképpen javaslom. Ki fog derülni. Kipróbálás nélkül nem megy, ez is a tapasztalati út. A jóga hozzátesz az emberek jól-létéhez. Nézőpontot lehet váltani, mert sokkal több minden van a világban, mint amit eddig tapasztaltunk.

  Oldalam: Facebook.com/Yogazone40

  Óráim:

  Szerda 10:00-11:30 Szenior jóga
  Péntek 10:00-11:30 Szenior jóga
  Péntek 15:30 – 17:00 Hatha jóga (alapozó)

  Galéria

  X