Az Aerial jóga órán egy biztonságosan rögzített, rugalmas selyem anyag, a hammock (avagy a hinta) segítségével ismerkedhetsz meg a jóga gyakorlatok lebegő változataival.

Aerial jóga (kezdő)

Még ismerkedsz a jógával?
Szeretnél ebben egy hatékony segítséget kapni vagy kipróbálnád a repülést és a lebegést?

Az Aerial jóga órán egy biztonságosan rögzített, rugalmas selyem anyag, a hammock (avagy a hinta) segítségével ismerkedhetsz meg a jóga gyakorlatok lebegő változataival.
Nem kell hajlékonynak, akrobatának vagy nádszál vékonynak lenned, hiszen ez az anyag segít, erősít, támogat abban, hogy meg tudd tapasztalni a felemelkedést, a könnyedséget és a gyermeki játékosságot.

5 érv, amiért érdemes kipróbálnod és gyakorolnod az Aerial jógát:

1.) Az anyag segít abban, hogy a klasszikus jóga ászanákban jobban elmélyülj, megérezd az erővonalakat, az egyes pózokban történő aktivitásokat.

2.) Bizonyos pózok lebegő (aerial) változatai kiváló előkészítő pózok, azaz segítenek abban, hogy a nehezebb, sokszor elérhetetlennek tűnő pózok áldásos hatásait biztonsággal megtapasztalhasd és felkészíti a testet arra, hogy egyszer majd segédeszközök nélkül is fel tudd venni.

3.) Az anyag mozgása, instabilitása miatt egyes pózokban extra erőket és aktivitásokat ébreszt a testben, fejlesztve ezzel az izomzatot és az egyensúlyérzéket, intenzív stimulust adva az idegrendszernek.

4.) Az antigravitációs hatás csökkenti, puhítja a testre ható terhelést, így segíti a pózokban az elmélyülést, nagyobb megnyílást tesz lehetővé, valamint fokozza az izmok, ízületek mobilitását.

5.) Végül, de nem utolsó sorban az anyag segít újra felébreszteni a gyermeki éned. A gyakorlás során a mozgás, a lógás, a hintázás, a tanulás, a kísérletezés kíváncsi, felszabadító örömét tapasztalhatod meg és ápolhatod a kapcsolatot a benned lévő belső gyermekkel.

Kinek ajánljuk?
Ajánljuk azoknak akik kezdők, vagy most járnak először Aerial jóga órán, és azoknak is, akik most ismerkednek a jógával.

Az óra felépítése:
Minden óra ráhangolódással, bemelegítéssel, előkészítéssel kezdődik, majd Aerial jóga gyakorlással folytatódik és relaxációval zárul.

 

Aerial Flow jóga

Az Aerial Flow jógaórán a flow-t, az áramlás élményét a talajról felemelkedve a levegőben keressük, minden értelemben új dimenziót adva a gyakorlásnak és a tapasztalásnak.

A gyakorlatokat könnyebb sorozatokba rendezve, egyik pózból a másik pózba alakulva, a légzés ritmusára hangolódva, folyamatos mozgásban végezzük.

Több időt töltünk a levegőben, lebegésben, mint az alapozó Aerial órán.

A flow órákon előkerülnek a talajon nagyobb kihívást jelentő ászanák (pl. kartámaszos ászanák, intenzívebb fordított testhelyzetek stb.) előkészítő, támogató Aerial gyakorlatai is.

Ezekben a komplex testhelyzetekben az anyag hatékony segítséget nyújt a helyes irányok, aktivitások megértésére, megérzésére, valamint támogat abban is, hogy az itt jellemzően előforduló mentális gátak, nehézségek oldódjanak.

Az óra kiválóan alkalmas az erősítés, a nyújtás és stabilizálás lebegő változatokban való fejlesztésére, és kiváló előkészítés az akrobatikus órák megalapozásához.

Kinek ajánljuk?
Ajánljuk azoknak akik jártak már Aerial órán és találkoztak, ismerik, az Aerial alapozókat vagy rendszeresen jógáznak, sportolnak, jártasak egyéb mozgásformákban.

Az óra felépítése:
Minden óra ráhangolódással, bemelegítéssel kezdődik, majd Aerial flow sorozatok gyakorlásával folytatódik és relaxációval zárul.

Aerial jóga Kriston Adrival:
– 2019 decemberben még a megszokott 17:30-as kezdéssel
– 2020 januártól 17:15-től kezdő és 18:30-tól Aerial flow

Az Aerial jógaórákra bejelentkezés szükséges, az órarendben az adott óra melletti “Bejelentkezés” gombra kattintva!

X