Joó Ágnes

Joó Ágnes

Területem:

PILATES

 

Pilates iránti szenvedélyem kamasz koromban kezdődött, amely alapvetően meghatározta a mozgás iránti elkötelezettségemet. Mostanáig számtalan
mozgásformát kipróbáltam, mégis számomra a Pilates az, ami tökéletes egyensúlyt képez a test és a tudat szintjén. Amellett ,hogy “A test szobrásza” jelzővel is illetik,hiszen karcsúsít, feszesít,elősegíti izomzatunk harmonikus egységként történő működését, emellett segít megtalálni önmagunkban a harmóniát,nyugalmat és stabilitást.

Joseph Pilates szerint: “ Annyi idős vagy, mint a gerincoszlopod!” A mai kor emberének sokkal nagyobb figyelmet kell szentelnie a gerincének és a gerinc melletti izomzatnak. Hajlamosak vagyunk elfeledkezni a test ezen tartópillérének erősítésének fontosságáról.

Pilates egyenletesen fejleszti az egész testet, kijavítja a rossz testtartást, erősíti a mélyizomzatot, felpezsdíti az elmét és emelkedetté teszi a lelket.

A pilates nagyon hasznos lehet azoknak, akik gerincbántalmakkal küzdenek: hát- ésgerincpanaszok, ízületi- és reumatikus betegségek esetén. Jó megoldást nyújthat
irodai munkát végzőknek. Remek rehabilitációs módszer sérülések, műtétek után, ésmég az élsportolók is használhatják kiegészítő edzésként.

A pilates egyfajta átmenetet jelent a keleti és a nyugati mozgáskultúra között Ez a mozgásforma számomra egy lehetőség, hogy megtaláljam a test kontrolljában
a lélek szabadságát!

 

Joseph H. Pilates közel 100 éve fejlesztette ki módszerét, amelynek célja az volt, hogy a testet és annak mozgásait kontrollálja. A programjai ezért nyújtó és erősítő gyakorlatokból áll, amelyek elsősorban a test középpontjára koncentrálnak. Bár a karok és lábak is mozognak, a mozgásfolyamat a központban kezdődik és ezután gyűrűzik kifelé a végtagokba. Hasonlóan,mint a táncosoknál, a mozdulatok simulékonyak és kontrolláltak lesznek, erőteljesek,mégis elegánsak.
Azoknak a gyakorlatoknak, melyek egy ember edzettségét fokozzák, olyan természetesnek kell lenniük, mint a mindennapi élet mozdulatai…legalábbis igyekszünk erre törekedni!
Szerdai és péntek délelőtti óráimon ezekre az elvekre építjük a gyakorlatokat, s amellett, hogy a testünk, tartásunk szépül, tudatunk tisztul,  csendesedik!
Várlak Benneteket sok szeretettel!

.

Képzések:

IFAA Fitness Company – PILATES
Kis eszközös gyakorlatok elsajátítása
Gerinc prevenció
Egyéni és csoportos óraadási technika 

MyMove Fitnes School – Sportoktoktató

Galéria

X