Kismama jóga Flow

Kismama jóga Flow

Kismama jóga Flow

A várandósság minden hete/hónapja tele van változással. Testi-lelki változással.

Az “Anyává válás” folyamata a testünkben és a lelkünkben egyaránt végbemenő folyamat, fejlődés. A testünkön egyértelműek a változás jelei, de ne feledkezzünk meg a női lélek változásairól sem ebben a csodálatos folyamatban. A kismamajóga órák elején mindig szakítunk időt arra, hogy kismamák megoszthassák egymással az újabb és újabb tapasztalatokat, érzeteket, változásokat.

A rendszeres jógagyakorlás, a támogató közösség segíthet közelebb kerülni önmagunkhoz, segíthet tudatosítani eddig meg nem fogalmazott érzéseket, félelmeket, oldani magunkkal szemben állított olykor túl szigorú elvárásokat. Fontos, hogy a kismama segítséget kapjon megbízható női körben az előtte álló csodálatos, de olykor azért nehézségekkel tűzdelt úton. Feltölthesse érzelmi tartályait, eszközöket kapjon a jóga eszköztárából arra, hogyan tudja a későbbiekben ezeket a tartályokat újra és újra feltölteni. Mert minden család mozgatórugója a “Nő”!

Beszélünk az elfogadásról, a türelemről, hogy hogyan tudjuk egyensúlyban tartani az adás és kapás körforgását, hogyan tudunk bízni a saját ösztöneinkben, hogyan tudunk magunkban megteremteni egy biztonságos, otthonos belső teret, ahol oldódhatnak szorongásaink, félelmeink. Egyre bátrabban merünk szembesülni önmagunkkal, az igényeinkkel.

A relaxációk, vizualizációk megkönnyebbülést hozhatnak a kismama lelkének. A női lélek egy láthatatlan szálon keresztül kapcsolódik a babájával. A testi érzeteken túl a lelkükben is együtt rezegnek. A kismamajóga teret ad a babával való kapcsolódásra is.

Az áramló, dinamikus mozgással átmozgatjuk, megerősítjük azokat a területeket, melyek fokozott igénybevételnek vannak kitéve a pocak növekedésével. Figyelemmel kísérjük a testünk változásait, oldjuk az esetleges fizikai fájdalmakat.

Oktató: Tóth Csilla

X