Kismama jóga 

Kismama jóga 

Kismama jóga Flow

oA várandósság minden hete/hónapja tele van változással. Testi-lelki változással.

Az “Anyává válás” folyamata a testünkben és a lelkünkben egyaránt végbemenő folyamat, fejlődés. A testünkön egyértelműek a változás jelei, de ne feledkezzünk meg a női lélek változásairól sem ebben a csodálatos folyamatban. A kismamajóga órák elején mindig szakítunk időt arra, hogy kismamák megoszthassák egymással az újabb és újabb tapasztalatokat, érzeteket, változásokat.

A rendszeres jógagyakorlás, a támogató közösség segíthet közelebb kerülni önmagunkhoz, segíthet tudatosítani eddig meg nem fogalmazott érzéseket, félelmeket, oldani magunkkal szemben állított olykor túl szigorú elvárásokat. Fontos, hogy a kismama segítséget kapjon megbízható női körben az előtte álló csodálatos, de olykor azért nehézségekkel tűzdelt úton. Feltölthesse érzelmi tartályait, eszközöket kapjon a jóga eszköztárából arra, hogyan tudja a későbbiekben ezeket a tartályokat újra és újra feltölteni. Mert minden család mozgatórugója a “Nő”!

A kismama jóga azontúl, hogy átmozgat, felkészíti testedet és lelkedet is a szülésre, segít abban, hogy a megváltozott testeddel is egyensúlyban tudjál lenni, szó szerint is értve. 

A gyakorlatok a hatha jóga egyes ászanáiból illetve az Amazonas menti természeti népek szülést segítő mozdulataiból állnak. Fontos része minden órának a gátizomtorna, melynek számos prevenciós hatása van, illetve a már kialakult probléma visszaszorításában is hatékony megoldást nyújt. Az óra végi relaxációval teljesen el tudsz lazulni, feltöltődni és segít elmélyíteni a babáddal a kapcsolatot. Az óra -és tulajdonképpen az egész élet- legfontosabb momentuma mégis a légzés. A helyes légzés elsajátítása nem csak a szülőszobán segít majd át minden nehézségen, hanem képes megváltoztatni az egész életedet.

Oktató: Forgács-Kovács Petra

X