Kiss Andrea

Területem:

BODY ART, hatha jóga

 

Galéria

1. Az órádat hogyan jellemeznéd, milyen? 

dinamikus, energizáló, közös kaland
 
2. Hogyan találtál a jógára?
A jógára huszas éveim elején találtam rá. Mint triatlonista egy sérülést követően irányítottak a jóga irányába, hogy támogassa a gyógyulási folyamatomat. A triatlonista időszak elmúlt a jóga maradt:)
 
3. Neked mit jelent a jóga? 
Számomra a tudatosságot jelenti. Tudatosan jelen lenni a matracon minden sallang, cicoma vagy akarás nélkül.
 
4. Mi a legfontosabb tanítás vagy tanács, amit kaptál vagy amit adnál (akár a jóga gyakorlásodra, akár az életre vonatkozóan)?
“Just show up on the mat.” – csak őszintén, elvárások, akarás nélkül bukkanj fel a matracon. Tudd ki vagy, miért vagy ott és légy ott.
 
5. Mesélj magadról három érdekességet!
Ami érdekességként elsőre eszembe jut, hogy nagyon hiszek az önkénteskedés hatalmában, így ehhez kapcsolódóan osztanék meg három érdekes történetet:
14 éves voltam, amikor egy barátnőm által bekapcsolódtam a “légy angyal egy napra” kezdeményezésbe, ahol egy napot egy árvaházban élő kisfiúval töltöttünk együtt. Az állatkertbe mentünk. Életemben nem voltam még annyira riadt mint aznap reggel, amikor ott álltunk egymással szemben és a szemtelen 8 éves kisfiú méregetett várakozóan. Azóta mindig elterül egy nagy mosoly az arcomon, ahogy eszembe jut a budai jólnevelt jó tanuló, jó sportoló kislány és a szemtelen kiskölök, aki egy nap alatt többet tanított nekem mint a korábbi 14 évem. 
20 évesen egy angol öregek otthonában önkénteskedtem egy évet. Annyi lökött és szórakozott embert még nem láttam egy helyen. Ott tanultam meg, hogy nem kell mindig annyira komolyan venni magát az embernek. 
27 éves voltam, amikor Törökországba utaztam önkénteskedni fél évre, és kínszenvedés volt az első két hónap. Én akit arra neveltek, hogy mindig csinálni kell valamit, mindig hasznosnak kell lenni kiköltözött egy kultúrába hasznoskodni, ahol két teázgatás között történget valami. A lényeg, hogy semmiképp ne kapkodj el semmit. A nyelvet alig beszéltem, és a tánciskolában laktam, ahol önkénteskedtem. Kedd reggelente a tánciskolában jóga óra volt, amiből kevéske török tudásom mentén nem sokat értettem és minden órát a Simhasanával indítottunk. Csak évek múlva értettem meg, hogy mi történt és mennyire kellett az ott nekem. 
Jelenleg annak a nemzetközi önkéntes programnak (Európai Szolidaritási Testület) a koordinálásával foglalkozom, amellyel Törökországban jártam, mert önkéntesként, komfortzónán túl történtek azok a dolgok velem, amik életem legnagyobb tanítómesterei lettek.
 
6. Hogy fogja magát érezni a tanítványod az óra után?
Az én kedvenc pillanatom az óra végi csend, amikor a matracon ülve mindenki csak egy pillanatig még csak van. Mint amikor egy nyári vihar után körbe vesz minket a friss levegő, mintha az egész világ vett volna egy nagy lélegzetet. Ez a harmónia és feltöltött állapot, ami ott abban a csöndben megjelenik számomra. 
 
7. Ki van leginkább hatással rád és miért?
Edit Eva Eger, mert minden alkalommal, amikor hallom megszólalni vagy olvasom a könyveit emlékeztet rá, hogy nem azok a dolgok határoznak meg minket, amik körülvesznek, hanem ahogy én odafordulok a dolgokhoz.
Brené Brown, mert az életben hiszem, hogy a legfontosabb, hogy autentikus önmagadként jelen legyél. Sérülékenyen, őszintén, nagy mosollyal vagy könnyekkel.
 
8. Kedvenc film? Vagy zene? 
The Chainsmokers&Coldplay: Something Just Like This
Mielőtt felkel a nap, Mielőtt lemegy a nap, Mielőtt éjfélt üt az óra
 
9. Kedvenc könyv?
Szerb Antal: Utas és holdvilág
 
10. Kedvenc étel vagy ital vagy mindkettő?
Sajtos-tejfölös tészta
 
11. A jóga mellett mit szeretsz csinálni, hogyan szeretsz kikapcsolódni, töltődni?
A víz és a hegyek az a közeg, amig mindig feltölt. A vízben, vízen levés, evezés, úszás, gumimatracon lebegés, hegyekben kirándulás, túrázás, sziklamászás, síelés…
 
12. Nálad hogy néz ki egy tökéletes vasárnap?
Egy késő tavaszi vasárnap. Reggeli jóga kint, egy csöndes séta a természetben. Közös reggeli a családommal. És a többi kialakul.
 
13. Ha bárhova elutazhatnál 2 hétre vagy hosszabb időre, hova utaznál, és miért pont oda?
Izlandra térnék vissza még egyszer hosszabb időre, a nyugalom, a természet sokszínűsége, az északi hangulat miatt.

Bemutatkozó videómat itt találod>

Ha ismerkednél még velem: https://www.instagram.com/bodyart_andi/

Ha ismerkednél még a bodyARTtal: https://www.youtube.com/watch?v=pGvy3PqPMJk

Galéria

X