Masszázs

Masszázs és triggerpont oldás

Mobilizálás, fájdalomcsökkentés, stresszcsökkentés

 Masszőr: Szűts Márton

Ha jógázol, tudod már, hogy a helytelen testtartás miatt hogy beállhatnak, lerövidülhetnek az izmok a legkülönbözőbb helyeken. Ha ilyet tapasztalsz, ezek miatt nem csak egyes egyszerű jógapózokat nem tudsz végrehajtani, hanem a mindennapi életedben is kényelmetlenséget, de akár komoly fájdalmakat is okozhatnak. Ezek az izomrendszeri kiegyensúlyozatlanságok idővel kihatnak a csontszerkezetre, a légzésre, sőt a belső szervek állapotára is. Az aznapi közérzeted, energiaszinted is nagy részben attól függ, hogy a tested épp hogy érzi magát. Masszázzsal javul a vér- és nyirokkeringés, segíti az izmok regenerációját, fokozza az izmok teljesítőképességét, segíti a méregtelenítést, oldja a stresszt és a stressz eredetű fejfájás panaszokat.

 

A testtartás javító masszázs egy egész testes svédmasszázs. A talppal kezdem, mert ennek állapota kihat az egész test struktúrájára. A megfelelő pontok érintése akár a csigolyák kisebb elmozdulására is hatással lehet. Ezután a hátsó láncon megyek végig, különösen gerinc melletti izmokra, a csípőre, a keresztcsont és a lapockák területére. Kilazítom, kimozgatom a kar izmait, kimasszírozom a nyakat és a vállövet minden oldalról.

 

A hátmasszázs egy rövidebb, csak a hátat és a karokat érintő masszázs. A gerinc melletti izmokat, a keresztcsont és a lapockák területét lazítom. Átmozgatom a kar izmait, kimasszírozom a nyakat. Ez egy általános hátlazító masszázs, így ha ott érzel nagyobb feszültséget, ez segíthet az izmok ellazításában.

 

relaxáló masszázs egy svédmasszázs alapú olajos masszázs, melyben finomabb, kíméletesebb mozdulatokkal oldom az izmok feszültségeit. A talp megfelelő zónáinak masszírozása általános hatással van az egész testre, beleértve a belső szerveket is. Az izmok ellazulásával a lelki blokkok is oldódnak.

Triggerpont kezelés (masszázs kiegészítő kezelés)
A triggerpontok oldása kiegészítő kezelés, a masszázs keretén belül történik.
….
Mit érdemes tudnunk a triggerpontokról? Triggerpontjai mindenkinek vannak. Azokat a rendkívül érzékeny, izmokban kialakuló csomócskákat nevezzük így, amelyben összegyűlik az adott izom feszültsége. Ha triggerpont alakul ki az adott izomban, nem képes ellátni funkcióját, sérülékennyé és fájdalmassá válik. A sérült izom miatt megbomlik az izomegyensúly. A tartósan feszes izmok akadályozzák a vérkeringést, ízületi blokkokat hozhatnak létre, sőt, akár a csontokat is képesek akár elhúzni, ezáltal testi asszimetriát idéznek elő.
A triggerpontok rendkívül érzékenyek, a helyi panaszok mellett általában kisugárzó fájdalmat is okozhatnak. Ha a terület megfelelő manuális felkészítését követően a triggerpontokra megfelelő technikával nyomást gyakorolunk, az idegrendszer az izom reflexes ellazulásával válaszol, és a csomóval együtt az egész izom feszülése is azonnal oldódik. A lazulás hatására az adott terület vérellátása, távoznak a felhalmozódott salakanyagok, az izom pedig visszanyerheti eredeti hosszát. A kezelés ugyan nem fájdalommentes, de a megkönnyebbülés általában azonnali és jelentős!
Mikor érdemes triggerepontokkal foglalkozni?
– ha egy izom tartósan feszül,
– izom eredetű, kisugárzó fájdalmat érzel valahol a testedben,
– helytelen a testtartásod,
– munkahelyi ártalmak ( tartós ülőmunka, vezetés, állómunka, féloldalas terhelés),
– tartós stressz,
– befagyott váll,
– gyakori, tenziós fejfájás,
– csípő körüli fájdalmak,
– rendszeres sportolás mellett tartós izomterhelés esetén,
– a mozgásminőség javítása érdekében, a felesleges, korlátozó feszültségek csökkentésére
– műtét után,
– szülés után,
stb.

Árak:

Testtartás javító masszázs (55-60 perc)   8500 Ft.

Hátmasszázs (30 perc)                               5000 Ft

Relaxáló masszázs (55-60 perc)                8500 Ft.
 
Időpont egyeztetés: 36 30/63 99 857
Vagy üzenetben a Szűts Márton Jóga FB oldalon kérhetsz visszahívást.
 
Várlak szeretettel!

 

X