Röviden: a Gerincjóga speciális, dinamikus változata. És kinek ajánljuk? Klikkelj a képre és olvass tovább!

Mindenképpen neked ajánljuk a Gerincjóga vinyasa órákat, ha:

  • szeretsz jógázni, mozogni
  • ha sokat ülsz, vagy sokat állsz
  • ha fáj a derekad, a hátad, a vállad
  • ha keményen hobbysportolsz vagy élsportolsz
  • ha rossz a tartásod
  • illetve ha van egy kis szabadidőd, amit szeretnél kellemesen és hasznosan eltölteni.

Mi az a Vinyasa?

A vinyasa-jóga kifejezés légzés által irányított jógát jelent. Egy vinyasa gyakorlatsor felfogható egy hosszú légzőgyakorlatnak, melynek középpontjában a légzés van, és ebbe illeszkednek a mozdulatok.

Az órákon az ászanákat (jóga pózokat) több változatban hajtjuk végre, részben mozgással egybekötve, részben rövidebb (5-8 légzéses) kitartásokkal. A mozdulatokat viszonylag lassan gyakoroljuk, figyelve a légzést, az izmok működését. A légzésre figyelés a fizikai hatásain túl egyben eszköze a tudatos jelenlét gyakorlásának is.

Mitől Gerincjóga?

A gyakorláson nem csak az ismert jógapózokkal és azok változataival találkozhatsz, hanem olyan célzott gyakorlatokkal is, melyek segítenek aktivizálni és erősíteni/nyújtani a gerinc stabilizálását és mozgását meghatározó izmokat. A helyes tartás nem csak az egészségünk, hanem a jóga légzőgyakorlatainak (és egyáltalán a megfelelő légzésnek) egyik alapfeltétele is.

A Hatha jóga alapjaira felépített gyakorlatok segítik a túlerőltetett izmok lazítását, megerősítik a gerincoszlop tartóizmait és rávezetnek a helyes testtartás tudatosságára.

Időpont: hétfőnként 18:45-20:15

Jógaoktató: Szűts Marci

Szeretettel várunk!

X