A Hatha jóga rendkívül széles eszköztára hatékony gyakorlatokat nyújt a testi funkciók és a mentális működés kiegyensúlyozására.

A rendszeres gyakorlás által egyre inkább képesek vagyunk megtartani egyensúlyunkat, ami fiziológiai-élettani szempontból és a lelki-tudati folyamatokat tekintve is jelentős változást hoz életünkbe.

A Hatha jóga gyakorlatai segítik a túlerőltetett izmok lazítását, megerősítik a gerincoszlop tartóizmait és rávezetnek a helyes testtartás tudatosságára. Modern világunkban mindenkinek ajánlott, aki ülőmunkát végez.

A gyakorlatokkal kiegyensúlyozzuk az idegrendszert, hatékonyabbá tesszük a belső szervek működését, az emésztést. Jótékonyan hatunk a hormonrendszerre, a belső elválasztású mirigyekre.

De nem csak testileg leszünk rugalmasabbak és erősebbek. A Hatha jóga gyakorlásának eredményeként mentálisan ellazulunk, nyugodttá válunk, könnyeden és magabiztosan cselekszünk, így egészségesen és boldogan élhetünk.

A gyakorlás részét képezik a légző gyakorlatok, ászanák (testtartások), mudrák (kéztartások), bandhák (zárak), relaxáció és meditáció. A kezdő Hatha jógaórákon nagy hangsúlyt fektetünk a testtartások precíz és pontos kivitelezésére valamint a légzésre.

A Hatha jóga tulajdonképpen minden jógairányzat alapja, érdemes tehát rendszeresen gyakorolni, akár önmagában, akár egyéb jógairányzatokkal vagy bármilyen sporttevékenységgel párhuzamosan.

Ha kipróbálnád a Hatha jógaórát, nálunk minden nap találsz legalább egyet.
Nézd meg órarendünket itt!

Szeretettel várunk!

X