A modern idők stresszes életmódja mindannyiunkat feszültté tesz, testünk kifárad, elménk nyugtalanná válik. Ilyenkor ideális lenne egy olyan módszer alkalmazása, ami tökéletes egyensúlyba hozza az elmét, a testet és a lelket. A legnépszerűbb ilyen módszer a jóga, amely megérdemelten áll az első helyen a világ minden táján. Ebből a cikkből megtudhatod, mit kínál a jóga eszköztára. És biztosak vagyunk benne, hogy te is szeretni fogod!

Rugalmassá tesz

A jóga testgyakorlatai közül a testhelyzeteket „ászanáknak” hívjuk. Az ászanák által átmozgatjuk a teljes testet, izmokat, belső szerveket, ízületeket. Annyi a dolgod, hogy kövesd a jógaoktató instrukcióit, és belehelyezkedj a megfelelően felvett pozícióba, megnyújtva az izmokat. Ha szorgalmasan gyakorlod az ászanákat, a tested rugalmassá válik.

Mentálisan és fizikálisan is erősít

A különböző ászanák segítségével a jóga fitten tartja a testet. Fizikai szinten ezek a pózok és mozdulatsorok válnak hasznunkra, s közben az elmét is fitten tartjuk, számos légzőgyakorlat és meditációs technika segítségével.

Tökéletes lesz az alakod

A jógában alkalmazott különböző pózok által tónusossá válik a test, és elnyeri tökéletes alakját. Persze ne hidd, hogy azonnal nádszál vékony leszel, de mindenképpen karcsúbbá válsz, és olyan egészséges állapotba hozod magad, amilyet minden bizonnyal szeretnél.

Egészséges marad a szíved

Talán a legjobb dolog, amit a jógától kaphatunk, az egészséges szív. A jógagyakorlók nem sűrűn panaszkodnak magas vérnyomásra, vagy szívproblémákra. A lelkiismeretes orvosok is a jógagyakorlást ajánlják azoknak a betegeknek, akiknek magas a koleszterinjük, vagy hajlamosak a stroke-ra, mert jógával ezek mérsékelhetők.

Tested minden részét megmasszírozza

A legtöbb kezeléssel ellentétben – amelyek a test egy adott részére irányulnak, mint a hát vagy a fej – a jóga a test minden porcikáját átmasszírozza. Ennek eredményeképpen a jógaórák után teljesen ellazultan érzed magad.

Kiegyensúlyozottá és jókedvűvé tesz

Az egészséges test és a nyugodt elme következményeként jókedvű, magabiztos és mosolygós leszel. Nem csoda, hogy a legtöbb jógagyakorló alig várja a következő alkalmat, hiszen aki jógázik, elégedettnek, teljesnek és boldognak érzi magát.

Távol tart a stressztől

Habár a jóga a test, a lélek és a szellem harmóniájának ősidőkből származó tudománya, mégis, manapság talán még fontosabb szerepe van, mint valaha. A megnyugtató ászanák és pránajámák (légzőgyakorlatok) segítenek, hogy távol maradj a stressztől.

Jobb koncentrációképesség

A jóga a koncentrációs képesség fokozásában is segít. A figyelem befelé fordítása és a meditációs technikák révén, amiket a jógaórákon sajátíthatunk el, egyre magasabb szintre emelhetjük a koncentrációképességünket. Ez később az élet minden területén segít hatékonyan fókuszálni a teendőinkre, bármiről is legyen szó, az apróságoktól kezdve a legfontosabb dolgokig.

Javítja a szexuális életünket

Igen, jól olvastad! A jóga csakugyan segít tökéletesíteni a szexualitást! Amellett, hogy fitté tesz, és ezzel nagyban hozzájárul az egészséges szexuális életünkhöz, olyan ászanákat is kínál, amelyek fejlesztik az érzékenységet és csökkentik az aggódást, így jobb, minőségibb szexuális élményeink lehetnek.

Segítség a terhesség alatt

A jóga segít, hogy zavartalanul teljen a várandósság időszaka. Habár az állapotos nők nem gyakorolhatják az összes ászanát, számos olyan ászana létezik, amely fizikailag felkészíti a kismamákat a szülésre és az anyaság első időszakára. (Kérjük, az orvosoddal konzultálj erről!) A jógaórákon tanult légzéstechnikák segítenek, hogy ellazulj, és jó hatással vannak a magzatra is.

Az itt felsoroltak épp csak felületesen mutatták be a jóga néhány előnyét, ezeken kívül számos további jótékony hatása van, amit a jógaórák alkalmával és a jógagyakorlás elsajátításával te is megismerhetsz. Addig is legyetek nagyon boldogok és mosolyogjatok sokat!

Szeretettel várunk a jógázók vidám csapatában!

X