Müller Annamária 

HATHA jóga

Müller Annamária

HATHA jóga

 

Területem:

HATHA jóga

 

Müller Panni vagyok, hatha jóga oktató.

A jógával nagyjából négy éve ismerkedtem meg. Korábban nem volt kiemelt része az életemnek a mozgás, szinte mindig volt kifogásom arra, hogy az irodai munka, folyamatos üzleti utak és a gyerekek mellett miért nincs egy csepp időm se önmagamra.  Aztán az egyik tartós derékfájásos időszak után mégis rászántam magam, és kipróbáltam a hatha jógát.

Már első néhány gyakorlásom után éreztem, hogy nem csak testi szinten történik változás, rövidesen elszánt és kitartó gyakorló lettem. A változások elsősorban a lelki és mentális állapotomban voltak szembetűnőek: először magamnak, később már a környezetemnek is. Ahol sok voltam, ott tudtam kevesebb, és ahol kevesebb, ott  mertem több lenni.

Az ászanák fizikai elsajátitásával egyidejűleg azt tapasztaltam, hogy a mindennapokban is stabilabb vagyok és jobban egyensúlyozok. Ahogy tisztultak a mozdulatok a szőnyegen, úgy tisztultak és egyszerűsödtek a mondataim, váltak egyértelműbbé az érzéseim.

A jóga nem varázsszer, természetesen továbbra is vannak rosszabb napok, nehezebb helyzetek, amik kibillentenek, de könnyebben elfogadom a világot magam körül, és magamban is.

Óráimon segÍtek abban, hogy az ászanák gyakorlása közben közelebb kerülj önmagadhoz.  Ahogy az én történetem is mutatja, soha nincs késő  változtatni a szokásainkon, valami újba fogni, és aztán engedni, hogy megtörténjen aminek történnie kell.

Szeretettel várlak. Namaste

X