Mysore – Ashtanga Vinyasa jóga

Mysore – Ashtanga Vinyasa jóga

Mysore – Ashtanga Vinyasa Jóga

Önálló Ashtanga jóga gyakorlás csoportban.

“Az Astanga Vinyásza Jóga gyakorlásnak a legfőbb változatát Mysore Stílusú Gyakorlásnak nevezik, amely egy magas szinten ellenőrzött önálló gyakorláson alapuló óra, ahol a gyakorlók megtanulják az úgynevezett vinyászát. Ez azt jelenti, hogy nem csak a sorozatban lévő ászanákat, jógapózokat tanulják meg, hanem mindegyik pózhoz tartozó lélegzetek és mozdulatok számát.

Az Astanga Vinyásza Jóga egy olyan módszer, amely az indiai Karnataka állambeli Mysoreból származó Sri K. Pattabhi Jois által vált világhíressé.

Az Astanga Jóga egy olyan rendszer, amely előre meghatározott jógapózok sorozataiból áll, a légzés és a mozdulatok összehangolásával, különös figyelemmel a jóga spirituális és meditatív aspektusaira.” Govinda Kai

Minden gyakorló a saját fizikai és érzelmi adottságainak megfelelő ütemben tanul, ezért a gyakorlás eleinte lehet csak 30 vagy később akár 90 perces is. Az oktató mindenkivel egyénileg foglalkozik és segít az önálló gyakorlás elsajátításában. A megadott 120 perces időintervallumon belül bármikor lehet érkezni, a gyakorlást legkésőbb 11.45-ig kell befejezni.

Semmilyen elődleges tudás, tapasztalat nem szükséges, teljesen kezdő gyakorlók is látogathatják ezt az óratípust, de ha először tervezel ellátogatni a Mysore órára, akkor küldj  egy e-mailt a nora.c.yoga@gmail.com címre, egyéb esetben bejelentkezés nem szükséges.

X