A női jóga a hatha jóga ászana- és pránájáma-gyakorlatai segítségével fizikai szinten és finomabb szinten is hozzásegít önmagunk megismeréséhez, megértéséhez, nőiségünk elfogadásához és kiteljesedéséhez – mindezt támogató női körben.

A mai rohanó világban sokszor elhalványulnak a klasszikus női szerepek és belekényszerülhetünk olyan helyzetekbe, amelyek elnyomják a finom, kreatív, áramló és elfogadó női energiákat; ez testi-lelki szinten is problémákat okozhat.

A női jóga segít visszavezetni minket a természetes nőiséghez: finomságával, sajátos rezgéseivel, gyakorlataival segít mélyen átélni a nőiséget, visszahozni a nőiségtudatot; fizikai, mentális és érzelmi szinten is oldja a női területeken kialakult blokkokat, elsősorban a torok (visszafojtott szavak), a mellkas-mell (elfojtott érzelmek) és a csípő-medence területére (anyaság, nőiség) hatva. A jógaórákon sok olyan gyakorlattal találkozhatunk, amelyek a különböző női problémák megoldásában segítenek, ezek terápiás módszerként is alkalmazhatók. Játékos és táncos elemek segítik az örömtelibb kikapcsolódást.

Az órákon tudatosítjuk a női szervekhez, mellhez-mellkashoz, medencéhez-csípőhöz kapcsolódó érzeteket, fejlesztve ezzel az öngyógyítás képességét, gátizomtornával megerősítjük a gát területét, erősítjük a medence és a has izmait és mobilizáljuk a csípő izmait, ízületeit. A gyakorlatok által a hormon- és mirigyrendszer működését is jótékonyan befolyásoljuk.

Ajánljuk azon lányoknak-nőknek-asszonyoknak, akik:

  • mélyebben, finomabb szinten is szeretnének törődni női egészségükkel
  • szeretnék teljesebben megélni nőiségüket a mindennapokban, megtalálni a helyüket a női szerepekben
  • szeretnék fejleszteni a női megérzésükhöz, belső hangjukhoz, bölcsességükhöz való kapcsolódást
  • valamilyen női egészségügyi problémájukon szeretnének segíteni (pl. rendszertelen menstruáció, görcsölés menstruációkor, meddőség, ciszta, mióma, visszatérő gyulladások, inkontinencia, menopauza-panaszok)
  • szeretnék megelőzni az egészségügyi problémákat
  • babát szeretnének és már huzamosabb ideje próbálkoznak
  • tápláló mozgásra, feltöltődésre, kikapcsolódásra vágynak, mindezt támogató női körben, nőiségüket megélve

A Loveyoga női jóga órái a Naliní női jóga módszerén alapulnak.

Szeretettel várunk a szerdánként 19:15-től kezdődő Női jóga órán!

Az órákat tartja: Pékó Zsani

Az órák napi jeggyel és bérlettel is látogathatók. Előzetes bejelentkezés nem szükséges!

X