Tudtad, hogy egy 15-20 perces relaxáció 2-2,5 órás alvásnak megfelelően tölti fel az idegrendszert?

A hétköznapok során mindenféle hatások érnek bennünket, jók és kevésbé jók. Ezek a hatások mentális változásokat indítanak el bennünk, melyek szinte azonnal kihatnak légzésünkre, vázizmaink tónusára. A kiváltó okok már rég nincsenek jelen, ám testünk még órákig őrzi ezek lenyomatát. Az izmok feszesek, a légzés elveszti könnyed jellegét.

A relaxáció e feszültségek oldásában segít, kialakítva egy túlfokozott paraszimpatikus idegrendszeri állapotot, melynek során lassul a szívverés, mélyül a légzés, az energia újratermelődik. Relaxáció során fokozatosan megtanulhatod elengedni a testi és mentális feszültségeket, az érzelmeket, gondokat, gondolatokat, ahogy a tudat az ébrenlét és az alvás között időzik. Ilyenkor megtanulhatod kizárni, elengedni a külvilág történéseit.

Mire számíthatsz a Relaxáció órán?
Rövid ráhangolódást követően elvégzünk néhány stresszoldó gyakorlatot, majd kialakítjuk a megfelelő testhelyzetet a relaxációhoz.
A vezetett relaxáció során meghatározott sorrendben haladunk végig a testrészeken, teljesen ellazítva azokat. Majd egy rövid csendfázis következik, végül a kivezetés, amely után ellazult, feltöltődött állapotot érezhetsz tetőtől talpig.

Relaxáció órák 2020. január 9-től a LoveYoga Óbuda jógastúdióban Vara Orsival, csütörtökönként 19:45-től 20:45-ig, részvétel bérlettel vagy napijeggyel is lehetséges.

www.loveyoga.hu/orarend

 

X