A jóga nem a jógaszőnyegen kezdődik, ha jössz hozzánk órára, hanem már akkor, amikor beléptél a stúdióba, sőt, már előbb is. Mi azt szeretnénk elérni, hogy a jóga a hétköznapjaidban is jelen legyen, segítsen téged tudatosan élni az életed. Ehhez szükség van egy keretrendszerre, amit kérjük, hogy kezd el gyakorolni nálunk.

Stúdióetikett következik.

1. Ha megérkezel a jógastúdióba, tudd, hogy egy számodra és számunkra is fontos helyre lépsz be. Itt valami más fog történni veled, mint ami a hétköznapokban szokott, hagyd a külvilágot kint, ahogy becsuktad magad mögött halkan az ajtót. Ez egy másik világ, a nyugalom, a tudatosság szigete.

2. Tudd, hogy miért jöttél, mi a szándékod a gyakorlással.

3. Kérjük, érkezz legalább 10 perccel az óra előtt, hogy legyen időd átöltözni, ráhangolódni. Mi nagyon fogunk örülni neked, de ha késel, sajnos nem tudunk beengedni az órára.

4. Vedd le a cipőd és helyezd be a cipős szekrénybe.

5. Regisztrálj, legyél jelen.

6. Az öltözőben tartsd a rendet, ne hagyd szanaszét a cuccaidat, zárd be a szekrénybe, ha lehet ott is rendezetten.

7. Miután átöltöztél kapcsold ki a telefonodat, hagyd a szekrényben, nem lesz szükséged rá.

8. Az öltözőben, a közösségi térben még mindig legyél csendben, magaddal foglalkozz, arra koncentrálj, hogy miért jöttél, ne pazarold az energiáidat fecsegésre, ne csitcsetelj.

9. Gyakorlás előtt menj el a mosdóba és intézd el azt, amit kell. Óra közben nem jó megszakítani a folyamatot, mert kell.

10. Ügyelj a saját higiéniádra, tisztán lépj be a terembe.

11. Lehetőség szerint természetes anyagból, pamutból hordj a jógához nadrágot és felsőt. Ékszerre, sminkre, parfümre nincs szükség a gyakorláshoz.

12. Mezítláb jógázz.

13. Hozz magaddal egy kis törölközőt a terembe, amit a matracodra tudsz rakni az arcod alá, vagy ha kell, meg tudsz törölközni benne.

14. Nőknek sportmelltartó ajánlott, de lehetsz szabadon, melltartó nélkül is, ha szeretnél.

15. Csendben és alázattal, ha szeretnéd, akkor meghajolva lépj be a terembe, megtisztelve a teret és a többieket és úgy rakd le a matracodat, hogy észre se vegyük, hogy megjöttél.

16. Vízivás nem ajánlott a gyakorlás alatt, hagyd kint a kulacsodat az öltözőben, amúgy is hagyj kint mindent, amire nincs szükséged a gyakorláshoz.

17. Amíg kezdődik az óra ülj csendesen, koncentrálj. Vedd fel a terem terét, ritmusát, lélegezz. Legyél itt és most.

18. Jógázás közben ne beszélgess a szomszéddal, csak magadra koncentrálj. Ne hasonlítgasd magad hozzá. Ez a te időd, használd ki. Csakis a tiéd.

19. Ha bármi kellemetlen neked, túl hideg vagy túl meleg van, bármi rossz, szúr, fáj, jelezd az oktatónak.

20. Ha sérülésed van, gyógyszert szedsz, menstruálsz, bármi egyéb problémád van, amiről azt gondolod, megnehezíti vagy akadályozza a gyakorlást, menj oda az oktatóhoz és közöld vele négyszemközt az óra előtt.

21. Az óra végén fújd le a teremben található fufukával a matracod, töröld le. Nálunk van matrac, de ajánljuk, hogy szerezz be a higiéné miatt saját matracot.

22. Az óra után pakold el az eszközöket, amiket használtál. Nem kell zuhanyozni, akkor is ha megizzadtál, csak törölközz meg. Majd otthon.

Hagy csöndesedjen lassan tovább minden. Hagyj magadnak mindenre időt. A visszatéréshez is idő kell.

Plusz 1: távozz ugyanolyan halkan, alázattal, tisztelettel, elfogadással, türelemmel, nyitottsággal, szeretettel ahogyan beléptél.

Miközben elmész köszönd meg magadnak, hogy voltál ma is olyan bátor és kitartó, hogy tettél a változásért. Köszönd meg a csoportnak a gyakorlást, mert az energia összeadódik, mindenki hozzátett, hogy te jobban érezd magad.

Ne felejtsd: a test a templom, az ászana az ima. Mindez szent, a jógastúdió egy ashram, a jógastúdió a te szentélyed. Arra vár, hogy szolgálhasson téged és te ki tudj benne bontakozni és megmutathasd azt, ami tulajdonképpen ott van benned.

Ami kint az bent. Ha tartod a rendet kint, könnyebben és hamarabb lesz rend benned. És végeredményben azért jöttél, nem?

Mi ott leszünk és biztosítjuk neked, hogy számodra minden óra egyedülálló és különleges élmény legyen. A stúdióban nekünk minden rólad szól, mindent megteszünk legjobb tudásunk szerint, hogy segítsünk téged az önismereti utadon biztonsággal haladni.

Várunk. Őszintén várunk és a legnagyobb szeretettel.

Namasté
Love Yoga Óbuda oktatói csapata

Hasznos tudnivalók  mielőtt jössz hozzánk jógázni.

X