Legyen rend és rendezettség, ez a hónap erről szól. Megjelenik benned erősen az igény,hogy rendezd a dolgokat magadban és magad körül, mert azt gondolod, attól rendben lesz a lelked.
A Szűzben hajnalban talál ránk az együttállás, amikor Nap, vagyis a tudatosság és Hold, az érzelmek együtt állnak, egyről szólnak. Újhold lesz hajnalban, álmaink beszédesek lehetnek, érdemes reggel feljegyezni őket, ha emlékszünk rájuk.
Most nincs ellentmondás aközött amit gondolunk, hogy tudunk, mint, amit érzünk.
Amit érzünk, az a helyére kerül. Azt gondoljuk, az úgy van jól. Ez az egyetlen olyan időszak, amikor azt érezzük, az érzelmeink nem csalnak. Igazak.
 
De valóban így van?
 
Földelünk, rendezünk, rendezgetünk mindent. Az életünket élére állítjuk. A hosszú és meleg nyár után itt az ideje újra rendeződni. Nagyon jó időszak a ruhás szekrényünkben ténylegesen rendezgetni, rendszerezni, elpakolni a nyári holmikat és elővenni az őszit. Nagytakarítani. Ablakot mosni. Könyveket rendszerezni, portalanítani. Amire most szükséged van, az, hogy legyen rend benned és körülötted, hogy tiszták legyen a gondolataid, a szándékaid, az érzelmeid és tisztaság legyen a környezetedben is. Minden, ami rendezetlen az életedben, abban megjelenik egy erőteljes vágy most rendezni a sorokat. Legyen az akár egy régóta halogatott felújítás vagy rendrakás, de kihat az újhold a munkahelyünkön való rendrakásra és tisztázásokra is. Itt a tisztasági festés ideje, ne halogasd tovább. Nem csak fizikai szinten, hanem főleg lélekben.
 
Színezd újra a lelked! Lehelj bele új életet!
 
Az újhold mindig elengedés, de egyből utána ott kopogtat az újrakezdés, csak egy másik szintről indulunk újra. Az újhold nőknél a menstruáció napjai, ha addig nem termékenyült meg nem csak a petesejt, de minden más is, akár egy ötlet, vagy nem lett a tervből tett, akkor ne tartogasd tovább, ne őrizgesd, itt az ideje elengedni. Gyűrd össze a tervet és dobd ki, van, hogy nem jól tervezel, ezt meg fogadd el. A problémák úgyis ott jönnek, ha rossz tervek alapján próbálunk aztán építkezni. Az a ház úgyis össze fog dőlni.
 
Érdemes ilyenkor úgy szortírozni, hogy amire valóban nincs már szükséged, attól ténylegesen megválsz. Viszont fontos, hogy a fürdővízzel ne öntsd ki a gyereket is, tehát menjen az, amire nincs szükség, amitől rendezetlenség van benned, de legyél elfogadó az élet tökéletlenségével szemben és ne vedd ennyire halálosan komolyan magadat. Újra fogsz indulni, de ne húzd ki saját magad alól teljesen a talajt. Vannak dolgok, amik nem úgy történnek, ahogy te akarod, fogadd ezt el, az élet sokkal színesebb és változatosabb annál, minthogy élére vasaltan neked haptákba álljon. Egyszerűen úgysem tudsz nagyon sok mindent előre kiszámítani. Minél jobban akarod, szorítod, annál jobban tartod távol magadtól és csusszan ki a kezeid közül.
 
Fontos a rend, de azért óvatosan és nem ész nélkül kell rendezgetni, próbáld meg elengedni a kontrollt a történések felett és kérd azt, hogy minden úgy történjen ahogy az minden résztvevőnek a legjobb. Mégpedig hosszú távon a legjobb. Mert ezt a Szűzben valahogy hajlamosak vagyunk elfelejteni, sajnos nincs nagylátószög, életünket, mint egy kozmetikai tükör nagyítós oldalában vizsgálgatva éljük. Ha túl közel mész, minden élet problémás. Neked viszont a teljes képet kellene látnod. Csak akkor tudsz megfelelő értékítéletet hozni.
 
Közelről nem minden olyan gyönyörű és illatos, ezért törekedj eltávolodni és az összképet látni. A Szűznél kritikusabb jegy nincs, most hajlamos vagy a bolhából elefántot csinálni. Ne mással legyél kritikus, hanem magadat kritizáld, de azt se vidd túlzásba.
 
A Szűz a perfekcionista, a kevesebbel nem éri be, soha nem lesz elég jó neki semmi és senki. Na ebből kell most lejjebb adni. Ahhoz, hogy rend legyen, ahhoz lehet,hogy csak a maximalista elvárásaidat kell elengedni.
 
Meglátni a szépet a tökéletlen világban, a harmóniát a káoszban, ez az időszak nagy kihívása. Nyisd ki azt a szemed, ami nem kifelé lát, hanem meglátja belül azt, ami igazán számít. Legyél gyermek, könnyed, játékos, intuitív. Engedd el a csökönyösséget és hagyd az elveidet.
Engedd el azt a mítoszt, hogy létezik olyan, hogy tökéletes. Te sem vagy az, és én sem.
 
Tökéletes nincs. Ember van.
 
Hari OM
Brávácz Alexandra
X