Sára Norbert

Területem:

HIMALÁJA hatha JÓGA, HANGTÁL

 

Képzés: 3 éves himalaja jóga tradíció hatha jógaoktató

 

 

 
A jóga annak az útja, hogy egy igazabb, tisztább Önmagunkhoz kapcsolódva visszataláljunk belső magunkhoz. Minden, ami ezen az úton történik, és egészségünk, lelkiállapotunk helyreállását eredményezi, az ennek a csodálatos utazásnak a mellékhatásaként jelentkezik. Lehet, hogy hajlékonyabban leszünk közben, lehet, hogy több energiánk lesz, javul az alvásunk, keringésünk, rendeződik az emésztésünk, érzelmi állapotunk stabilizálódik. Fontos azonban, hogy mindezek áldásos mellékhatásnak, nem pedig célnak tekinthetők.
 
 
 
A jóga testet-lelket-szellemet gyógyító mellékhatásait saját magamon tapasztalva 8 éve indultam el az úton. Ezalatt több iskolában gyakoroltam, több jógaoktató képzésen is részt vettem. Jelenleg is tanulok a Himalaja Jóga Tradíció 3 éves oktatóképzésén. Az önismeret ennél még régebben része az életemnek, de a jóga nagy változásokat hozott, ezért is vált életem egy központi részévé. Igyekszem az utamon tapasztaltakat másokkal is megismertetni, mivel nagyon hiszek a jóga tradicionális útjában, és mert hiszem, hogy egy jobb világot együtt építhetünk.
 
 
 
Óráimon nyugodt, kiegyensúlyozott gyakorlást végzünk, melyet akár teljesen kezdők is követhetnek. Fontos fókusz, hogy töltöttebben távozzunk, mint ahogyan érkeztünk. Az esti órát mindig a nyugalom felé vezető ívben tartom, hangtálas relaxációval zárva a gyakorlást. Ajánlom azoknak, akik a nap végén megpihennének, testi és lelki feszültségeiket letennék akár egy nyugodtabb, jobb alvás, vagy az energiatartalékok újratöltése miatt.
 
 
Ajánlom azoknak is, akik kötöttebb izomzatuk miatt érzik magukat korlátozva. Induljunk el együtt az úton!

 

X