Soft Flow

Soft Flow

“Szeretem, amikor egy jógaóra áramlós, összhangban lehetek a légzéssel, mert így olyan lesz az intenzitás, ami nekem a legkényelmesebb, ami a testemnek jól esik.

A soft flow egy könnyedebb, dinamikus irányzat a vinyasza flowhoz képest, a vinyasa részen a csaturanga könnyitett (letett térddel, vagy nyolcpont helyette) és az órán nem egy csúcspózt készítünk elő, hanem magát az áramlást élvezzük, főleg csípő- és mellkasnyitás az óra témája. Rengeteg gyönyörű átkötést lehet benne találni, teljesen átmozgat, és bár könnyednek látszik, könnyűnek nem nevezhető, de a rengeteg mellkasnyitás megteszi a hatását az óra végére.
Az óráim valamilyen téma köré épülnek, nőként figyelemmel vagyok a Hold aktuális állására, igyekszem a lelkiséget is belevinni a gyakorlásba, mert nekem ez adja összesen a jóga „élményt”.

Mindig tartalmaz az óra egy kis kihívást, erőelemet amit nagyon szeretnek a gyakorlók. Elvileg ezen az órán nincs eszköz és igazitás, én azért a csoport összetételtől függően mindig körbejárok a hosszabb nyújtásoknál a vége felé és téglás könnyiteseket is mutatok mindig.
Mivel civilben sokat ülök a gép előtt fontos számomra a gerinc, a csípő- és a vállízület alaposabb átmozgatása és nem telhet el óra – akár csak egy pár perces – pránajáma gyakorlás nélkül.”

Oktató: Müller Annamária

X