Hatha jóga – szenior

Hatha jóga – szenior

Hatha jóga – szenior

A mozgás minden életkorban, minden életkörülmény, egészségi állapot esetén elkezdhető, sosem késő. Bármit lehet javítani fejleszteni, így van ez a fizikai, lelki, szellemi állapot tekintetében is. A jóga idősebb korban is segít, hogy aktív, teljes életet élhessünk.

Azonban nemcsak a kor előrehaladtával megjelenő kihívásokkal szembe nézőknek, de mindazoknak ajánljuk, akik:

– egy bizonyos kor felett is aktív életet élnek és ezt meg is szeretnék tartani

– valaha sportoltak, de életkörülményeik változtak, a rendszeres mozgás háttérbe szorult

– jelentős súlyfeleslegtől megszabadulnának túlzott ízületi terhelés nélkül, élvezettel, lépésről lépésre szoktatva magukat a mozgáshoz

– bármely oknál fogva mozgásukban korlátozottak

– betegség, sérülés, műtét miatt csak fokozatosan térhetnek vissza újra az aktív mozgáshoz

A szenior jóga gyakorlatsorai a hatha jóga különleges eszköztára épülnek. A tudatosan, lassan végzett test- és légzőgyakorlatok által a testben kialakult feszültségek feloldódnak, frissül az idegrendszer, javul az immunrendszer és az állóképesség. Segít az öregedési folyamatok lassításában. A belső szervek jótékony masszírozásban részesülnek, mely fokozza működésüket, így javulnak az emésztési folyamatok, keringés fokozódik, az anyagcsere gyorsul. Enyhülnek az ízületi bántalmak, a mozgás egyre könnyedebbé, a test rugalmasabbá, lazábbá válik. Javul a testtartás és  az egyensúly, normalizálódik a vérnyomás.

A pozitív gondolkodás, a derűsebb kedélyállapot kerül túlsúlyba, javul a közérzet, a fizikai erőnlét, az egyén vitálissá, energikussá válik.

Kiváló prevenciós eszköz mindazok számára, akik változtatni, javítani szeretnének az életmódjukon, életminőségükön. Nem kell kivitelezhetetlen gyakorlatokra gondolni, mindenki a saját ritmusában, az éppen aktuális egészségi állapotának megfelelően gyakorolhat.

Oktató: Hollósy-Pados Krisztina

X