Sztrehószki Anita

Sztrehószki Anita

Megérteni az életet, megismerni a világot, magamat és a szerepemet benne – mindig is erre törekedtem.

Területeim:

Kundalíni jóga, Stresszoldó jóga, Yin jóga

Megérteni az életet, megismerni a világot, magamat és a szerepemet benne – mindig is erre törekedtem.

Területeim:

Kundalíni jóga, Stresszoldó jóga, Yin jóga

Ebben az útkeresésben találtam rá a jógára először középiskolás koromban Kádár Zoltán foglalkozásain. Majd később, 2011-ben vált stabil segítőmmé az úton ez a csodálatos tudás. Sosem tudtam lehorgonyozni egy irányzat mellett, így kipróbáltam magam sokféle stílusban. Ismerkedtem magammal fejen állva, kézen állva, astangázva, vinyászázva, gerincjógázva, hot jógázva és még hosszan sorolhatnám. Az út minden esetben befelé visz, csak a külső megjelenés változik.

A jóga számomra a túlélés egyik lehetséges eszköze a mai világban.
Az életünk egyre gyorsabb, változóbb, kaotikusabb, intenzívebb. Jól összemérhető, hogy érzem magam, ha elhagyom a rendszeres gyakorlást és hogyan, ha jelen van az életemben. Bárcsak minél több ember látná, mennyi mindent ad a jógagyakorlás (vagy más lelkigyakorlat, módszer, spirituális út). Mekkora érték! Kifejleszti bennünk azokat a képességeket, tulajdonságokat, ami segít boldogulni a mai világban: erős idegrendszert, egészséges, rugalmas testet, fókuszáltságot, nyugalmat, belső békét, belső erőt.

Az érme másik oldala, hogy munkálkodni kell magunkon folyamatosan. A változás pedig finoman következik be, szinte természetes módon. Ne higgyük el, hogy a világ csak annyiból áll, amennyit érzékelünk belőle! Csak a saját börtönünkbe lehetünk bezárva.

Hálás vagyok, hogy rendelkezésünkre áll a tudás. És mindig akkor jön, vagy akkor tudjuk felfogni, amikor készen állunk rá.

Az út hosszú és göröngyös. De ha egyszer rálépünk, meglátjuk, hogy ez a Mi utunk.

Jógaoktatói pályafutásomat a Gyerekjógával kezdtem Csíki Mariann, a Jóga Móka rendszer kidolgozójának inspiráló képzésén.

A Yoga Alliance által elismert 200 órás képesítésemet a Tengerdy Krauser Ágnes – Bir Akal Kaur Khalsa által vezetett YOGIN képzésén szereztem, ahol egyúttal a Kundalini jóga mély tudásába is alapos bevezetést nyertem. Yin jóga oktatói oklevelemet is neki köszönhetem. Azzal a szemlélettel azonosulok, hogy – jelentésével összhangban – a jóga EGY; bármennyire is különböznek kívülről az egyes tradíciók, stílusok, mind ugyanoda visznek. Tapasztalj meg többféle jógaélményt, és gyakorold azt, amire éppen szükséged van.

Óráimon igyekszem megteremteni a légkört a magadban való elmélyüléshez.

X