Szűts Márton

Szűts Márton

„A jóga mellékhatása az egészséges, erős test, a helyes tartás, a feszültségek csökkenése a testben, a fejben, a lélekben.”

Területem:

Gerincközpontú jóga

 

„Mellékhatása az egészséges, erős test, a helyes tartás, a feszültségek csökkenése a testben, a fejben, a lélekben.”

Területem:

Gerincközpontú jóga

 

Valamilyen szinten már évek óta jógáztam, de sokáig amolyan „kiegészítő sport” volt a számomra. Közben futottam, úsztam, kettlebelleztem, majd ezen keresztül eljutottam a saját testsúllyal végzett gyakorlatokig, mely visszavezetett a jógához. A jógával való kapcsolatom az ashtanga jóga napi szintű gyakorlásával vált intenzívvé. Az ászanák végzése közben azonban be kellett látnom: erős hiányosságaim vannak. Rosszul használom a testem, a mozgásmintáim nem hatékonyak és ártanak az amúgy is instabil gerincemnek, a testtudatosságom tele van fekete foltokkal…

Ezért kezdtem el a gerincjógát gyakorolni, mely gyakorlatilag a jóga alapmozgásait fejleszti és tudatosítja, egyben javítja a testtartást és a mozgásmintákat. Annyira hatékonynak és hasznosnak éreztem, hogy 2012-ben elvégeztem a Mandala Jógastúdió Gerincjóga oktatói tanfolyamát. Gyakorlásom a Ramaswami féle Vinyasa Krama-n alapul, némileg módosítva, figyelembe véve a mai európai ember életmódjából fakadó eltéréseket. Nagyon érdekel a mozgásminőség, a tudatos mozgás, a mozgás hatása az életünkre, a személyiségünkre és viszont, így a jóga mellett egyéb mai módszerek is hatásal vannak a gondolkodásomra és a gyakorlásomra.

Gyere és tapasztald meg a légzés elsőbbségét, a kapcsolatot a testeddel, a tudatos mozgást! A jógagyakorlatok végzése a tapasztaláson keresztül elvezet a középpontodhoz, a teljességérzethez.

Rövid motivációs írásokat, gondolatokat, képeket, Facebook oldalamon találsz tőlem:

X