A tavasz beköszöntével jönnek-mennek a különböző frontok, amelyek könnyen megviselik az embert, és a tavaszi fáradtság is erőt vehet rajtad. Ám néhány apró és könnyen elsajátítható trükkel ebben az időszakban is frissen tarthatod tested és elméd.

Ezek közül szeretnék a figyelmedbe ajánlani néhányat:

  • Sétálj naponta 20-30 percet, lehetőleg egyenetlen talajon, például egy parkban vagy erdőben. Ezzel egyrészt átmozgatod a gerinc menti tartóizmokat és segítesz az idegrendszernek újrahangolni a természetes mozgásmintát – magyarul javítod a tartásod. Másrészt a természet, a madárcsicsergés segít lecsendesíteni az elmét, és boldogsággal tölti el a lelket. Figyeld meg, hogyan érzed magad egy-egy ilyen séta után!
  • Ha ülőmunkát végzel, óránként állj fel, és pár percig mozgasd át magad. Néhány nyújtózás, egy kis vállkörzés, pár álló Marjari (Macska-tehén póz) és egy-két finom csavarás csodákat tesz. Ezt bárhol megteheted! Ha pontosabb ötletekre van szükséged, kérdezz minket bátran a jógaórák előtt vagy után, szívesen segítünk!
  • Igyál sok vizet, napi 2-2,5 litert! Lehetőleg ásványvizet, szűrt vizet vagy forrás vizet. Ha az ásványvizet választod, keress olyat, amiben nincs flourid! És persze a műanyag üveget gyűjtsd szelektíven!
  • Meditálj legalább 15-20 percet napfelkeltekor, vagy napnyugta után. Ha nem ismersz még meditációs technikákat, akkor figyeld órarendünket, eseményeinket, és gyere el valamelyik meditációs tanfolyamunkra.

Mindemellett jógázz rendszeresen, és figyeld meg, milyen változásokat fedezel fel az életedben!

Frissességben, üdeségben és boldogságban gazdag tavaszt kívánok!

Szeretettel,
Ádám

X