Elvonulás – előnyök, hátrányok

Elvonulni azt jelenti, kilépek a hétköznapi mintákból és kipróbálok valami mást.

Máshol alszom, máshogy étkezem, máskor kelek és fekszem. Főleg korán. Legalábbis ahhoz képest, amihez szoktál.

És pont ez a lényege. Csak, ha másképp csinálod, akkor fogod tudni létrehozni a változást.

Vállalod az esetleges kényelmetlenségeket, az idegenekkel való találkozást. Lehet, valaki elsőre nem lesz szimpatikus, de itt megérted, hogy a feltétel nélküli szeretet a lényeg. Az egység és nem a különbözőség. Azt fogod meglátni, ami a közös bennetek, nem azt, ami a különbség.

Ehhez nem mindig kell elutazni, de kétségtelen, hogy egy hatalmas nagy löketet ad egy ilyen tábor, mert egy másik helyen, másik közegben, csak a lényeggel foglalkozva sokkal könnyebben rá tudsz látni arra, amivel jössz.

Mert valamivel jönni kell. Az én jógatáboraim nem wellness táborok, bár én szeretem azt is, csak azt mondom, ezek az elvonulások nem szórakozással telnek. Van benne rengeteg élmény, igen, de aztán mégis mindenki kap valamit, amire talán nem is számított. Megkapod a válaszokat, ebben biztos lehetsz.

Az önismereti feketepályán elindulni, ahhoz nagy bátorság kell.

Minden alkalommal elmondom, mennyire nagyra becsülöm azokat, akik elmernek így jönni, az ismeretlenbe. Persze vannak, akik járnak amúgy hozzám jógázni, de a többséggel soha életemben előtte nem találkoztam.

Az a jó egy ilyen elvonulásban, hogy kiszámíthatatlan számodra. El kell engedned a kontrollt és ezt nehezen tesszük meg. Nem tudod, kik lesznek ott, ki lesz a szobatársad, vagy akár, kivel utazol a telekocsiban a helyszínre. De nem bizonytalanodsz el, mert egy dologban biztos vagy, tenni szeretnél a változásért.
A többség egyébként egyedül jön, úgy, hogy nem ismeri a többieket, ami sokkal jobb is általában, mert akkor tudsz igazán magadra fókuszálni, vagy ismeretlenek, hasonló érdeklődésű, de új emberek társaságba bevonódni.

Elvonulni néhány napra vagy akár hosszabb időre komoly kihívás.

A jógatáborban dolgod van, feladatod. Nálam nem fogsz unatkozni, szigorú napirend van és azt tartani kell. Ha valaki nem akarja azt tartani, akkor vagy nem fogja magát jól érezni vagy nem lesz számára hatékony az elvonulás. Minden pontosan jól ki van találva előre, az adott témának felépítve és nem véletlenül következik az egyik után az a másik program.

Szépen kézenfogva megyünk végig a jóga lépcsőfokain, hisz az ászanázás mellett mindig van elmélet, pránajáma és meditáció is. De hagyok időt pihenésre, olvasásra, egyedül töltött időre is, ha ezt igényled.

Hiába vagy csoportban, fontos, hogy tölts egyedül is időt magadban, mert a sok élmény, a sok ember, főleg elsőre megterhelő lehet. Kell az idő, hogy feldolgozd, amit tapasztalsz, még hónapokig, sőt évekig fel fogod eleveníteni, mi történt. Sokszor kapok visszajelzést, hogy akár évek múlva érted meg, hogy mi is volt az elvonulásod igaz értelme.

Mert az értelmet mindig elnyered.

Amikor elindulsz megkeresni az életfeladatod, akkor az egy téged örökre meghatározó élmény lesz. És senki nem mondta, hogy az egy könnyű út lesz. De az biztos, hogy ebben, a támaszt adó és szeretetteljes, nyitott körben, ezt biztonsággal teheted meg.

Tarts velem idén is!

Lesz külön nőknek tábor és idén először két férfioktató társammal tartunk tábort, ahova csak férfiak jöhetnek, mert sokszor van, hogy a férfiak nem akarnak vegyülni nőkkel, ha rendezni szeretnék az életüket. Lesz egyébként vegyes tábor is azért. Annyit súgok, hogy az adriai táborok könnyebbek, ott bőven jut töltődésre is idő.

Mire vársz még?

Június 26 – 27.

1 éjszaka

Nyári Napforduló & Szentivánéji evezős, egyéjszakás jógakaland a Szigetközben

Nyári Napforduló ünneplése evezéssel, tűztánc, mantra, ének, jóga, 108 Napüdvözlet – Szigetköz. Szépvölgyi Richárd főz az elvonuláson, szuper minőségű kempingben, sátorokban alszunk

Július 9 -12.

3 éjszaka

MEGTELT! Nyári NŐI HOLD jógatábor a Káli medencében // Salföld – Teremtés

Szállás az Aligvár vendégházban, a falutól távolabbeső, gyönyörű, természeti környezetben, jóga, fürdőzés, SUP jóga – csak nőknek

Július 2-5.

3 éjszaka

Salföld // Balatonfelvidék

Téma: Karma

Szállás az Aligvár vendégházban, a falutól távolabbeső, gyönyörű, természeti környezetben, jóga, fürdőzés, SUP jóga – vegyes tábor nőknek és férfiaknak egyaránt

Július 23-26.

3 éjszaka – NAP-kör

Szentbékkálla // Balatonfelvidék

Téma: az ébredő erő

Szállás a falu hangulatos, hagyományokat örző vendégházaiban, jóga, kihívások, erőpróbák, SUP jóga, 108 Napüdvözlet – csak férfiaknak

Augusztus 9 – 15.

6 éjszaka

Tengeri kajak & jóga – a 7 csakra

Vodice // Horvátország

Szállás a tengerparton mobil házakban, medence, jóga, tengeri kajak, téma a 7 csakra, Szépvölgyi Richárd főz

Augusztus 17-22.

5 éjszaka

Nyári jógatábor az Adriánál // Trogir

Téma: Önmegvalósítás – az 5 elem

Szállás modern, jól felszerelt apartmanokban, búvárkodás, vízisportok, jóga, téma az 5 elem, Szépvölgyi Richárd főz

Napközis gyerektáborok az Útközben Jóga Óbuda Jógastúdióban

2021. július 23-30. ill. augusztus 9-13.

Tóth Csilla gyerekjógaoktatóval 6-12 éves gyerekeknek

X