Vendégeink sokszor lelkesen számolnak be a jóga által tapasztalt pozitív hatásokról, egészségük, közérzetük javulásáról. Ezért úgy gondoltuk, időről időre megosztjuk, amit meséltek.

Ha te is elmesélnéd tapasztalataidat, várjuk leveled, vagy örömmel meghallgatjuk személyesen a jógastúdióban. Minden visszajelzésért – legyen az akár pozitív, akár negatív – nagyon hálásak vagyunk!

Szeretettel, Ádám & Ivett

“Mire eljutottam a Loveyogába, sokféle sportot kipróbáltam, de egyik sem volt igazán nekem való. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a stúdióra. Nagyszerű atmoszféra, nyugalom, családias hangulat fogadja itt az embert. Itt megtalálhatod az igazán neked való foglalkozásokat, hiszen sokfajta órából válogathatsz, és nagyszerű oktatókkal találkozhatsz.

És hogy mit adott nekem a jóga? Rengeteget!!

Korábban gyakran gyötört a fejfájás, amitől mára szinte teljesen megszabadultam. Egyre ritkábban jelentkezik!
Hanyag tartásból eredően igen sokszor fájt a nyakam, hátam. Közel fél év alatt sikerült annyira megerősítenem a hátizmaimat, hogy most már tudom egyenesen tartani magam, a légzésem is sokkal hatékonyabb.
Mindemellett alakformálásra is nagyszerű a jóga!!

És amit kaptam még: kitartás, hiszen mindig tudom egy kicsit tovább tartani… Önbizalom, harmónia, nyugalom.

Sportot kerestem, de sokkal többet kaptam!!!”

Orsi

“Miért jógázom? Egy kis előzmény az életemből: sajnos sok családi tragédia ért (eltemettem az egyik fiamat, majd a férjemet is). Ez év februárjában megszűnt a munkahelyem és rám szakadt a rengeteg szabadidő. Észrevettem magamon, hogy ellustultam, a súlyom is kezdett gyarapodni. Egy baráti család említette az újonnan indult LoveYoga stúdiót. Gondoltam, kipróbálom. Mit veszíthetek?

Az eltelt hónapok során rendszeresen elkezdtem jógázni. Úgy a fizikai állapotom, mint a lelkiállapotom helyreállt, jól érzem magam a bőrömben. Akikkel régebben találkoztam, azzal kezdik a beszélgetést: „De jól nézel ki!”

Én az elmúlt közel 40 évben nem sportoltam, nem volt rá időm, mivel nagycsaládos anyuka voltam és a gyermeknevelés, háztartás, munka mellett kizárólag nyáron maradt az úszás a nyaralások alkalmával. Most hatvanon túl ismét elkezdtem mozogni, jóga és kutyasétáltatás (és ne nevessetek: argentin tangó) formájában.

Mindenkinek melegen tudom ajánlani a jógát, hiszen ez nem verseny, nem teljesítményorientált, mindenki annyit és úgy végzi a gyakorlatokat, ahogy a testének megfelelő. Aki elkezdi, rá fog jönni, hogy mennyi pozitívuma van.

És nem utolsó sorban, emberek között van, ha még a jóga táborokban is részt vesz, akkor nagyon jó társaságban élvezheti a testmozgás és a pihenés örömeit.

Szeretettel ajánlom mindenkinek!”

Csiki Kati

“Mire jó a ‘ga’? Annak idején óvodás (ma már gimnazista) unokám megkérdezte tőlünk, miután édesanyjával a jógáról hazaértünk: Jó volt a ‘ga’? Hiszen hallotta, hogy jógára megyünk. Adódik a kérdés, mire jó a jóga? Fáradtságra, bánatra, örömre, gyászra, túlpörgésre, pihenésre, elgondolkodásra, karbantartásra, erőgyűjtésre, felfrissülésre, önismeretre, kapcsolatok ápolására.
Egyszóval: a kiegyensúlyozott élet igényének megteremtésére, a harmónia megszerzésére.
Nekem 25 éve mindezeket jelenti, hogy figyelek magamra, a testemre, lelkemre, felfrissülök tőle, jólesik.”

Szerepiné Persa Mária (Mara)

“A jóga elhozta számomra az egészséget!
Egy vérvétel kapcsán kiderült, hogy nagyon rossz az inzulinrezisztencia értékem, ami sajnos a cukorbetegség előszobájának számít.
Az orvosom tanácsára életmódot kellett váltanom, ami lemondásokkal járt. Diétára fogtak, napi 6x étkezéssel, odafigyelve hogy mit mivel és mikor eszem.
Sajnos a diéta önmagában nem segített, ezért kaptam gyógyszert is a diéta mellé. A következő kontrollvizsgálaton kiderült, hogy a gyógyszer miatt a szervezetem még rosszabb értékeket produkált, nem beszélve arról, hogy rövid idő alatt sokat fogytam tőle.

Az utolsó mentsváram a sport volt – a diéta mellett -, ami talán segíthet helyreállítani az egészségemet. Régebben is hallottam a jógáról, de nem hittem volna, hogy ennyire tetszeni fog nekem. 2015 áprilisa óta heti 2x járok jógaórákra, a jóga különböző változatait kipróbálva.

2015. júniusban egy újabb kontrollvizsgálat kimutatta, hogy teljesen helyreállt az inzulin rezisztencia értékem, amit a jógának és a sportnak köszönhetek!

A LoveYoga stúdiót mindenkinek ajánlom, aki az egészséges életmód híve, testileg és lelkileg is szeretne feltöltődni! Itt nemcsak szakképzett jógaoktatókkal találkozhat, akik maximálisan odafigyelnek az emberre, hanem egy szimpatikus, színvonalas és családias légkörben találhatja magát.”

Vanda

“Egy hölgy ismerősöm javasolta nekem a jógát, azt mondta, jót fog tenni a közérzetemnek, és ebben a nagy rohanásban segít megtalálni az egyensúlyt.

Vendéglátózom, ezért sokat állok, és már jó ideje fájtak a lábaim, a hátam, a nyakam.

Megfogadtam az ismerősöm tanácsát, és elkezdtem jógázni. Még csak öt alkalommal voltam jógaórán, de már most elmúlt a talp-, hát- és nyakfájásom.

Olyan a jógaóra hatása, mintha valami profi masszőr megmasszírozott volna. Közben pedig a testem minden porcikáját megmozgatja, annyira intenzíven, mint semmilyen más mozgás.
Vannak benne olyan gyakorlatok is, amik erősítenek, és mivel a teljes testet átmozgatjuk, olyan izmokat is érzek, amikről nem is tudtam, hogy léteznek!”

Attila

Tapasztalatok, vélemények a jógáról, Bars Mária csoportjának résztvevőitől:

“40 évesen a mozgáshiány és a szülés miatt gyakran fájt a hátam. Lúdtalpam is kialakult. Néha annyira fájt a lábam, hogy alig tudtam ráállni. Bizonyos jógagyakorlatok nagyon jól megerősítették a lábam inait, izmait, szalagjait. Mióta rendszeresen jógázom, nincs problémám a lábammal.

A derékfájás szintén nagyon gyorsan rendeződött a jógának köszönhetően.

Amikor úgy alakul néha, hogy nem jutok el jógázni, akkor itthon végzek el bizonyos gyakorlatokat, amivel nagyon gyorsan elmúlik a hátfájásom.

De nem csak testileg segít, hanem lelkileg is. Jobban bírom a stresszt, segít ellazulni. A jógaórán teljesen ki lehet kapcsolni, a hétköznapok problémáit elfelejtjük.

Persze egyáltalán nem mindegy, hogy ki tartja a jógát. Én annyi szeretetet, kedvességet, jóságot kapok Bars Máriától, hogy nem csak a testi, hanem a lelki regeneráció is csodálatos Vele!”

Nemes Erika védőnő

 

“Másfél éve veszek részt a jógaórákon.

Azelőtt reggelente gyakran ébredtem fejfájásra, melyet az elmeszesedett nyakcsigolyáim okoztak. A stressz miatt gyakran becsomósodtak a nyak- és vállizmaim, ez is sokszor erős fejfájást okozott. Rendszeresen jártam masszázsra, ami kb. 1 hónapig enyhítette panaszaimat. Mióta jógázom, ezek a problémák csak ritkán jönnek elő.

Úgy érzem jobb lett a tartásom. Jól esik, ha kihúzom magam. Kb. évente 2 alkalommal szenvedtem lumbágótól, amit egy-egy váratlan rossz mozdulat váltott ki. Több napos fájdalommal és mozgásképtelenséggel járt. A jógázás óta még nem volt ilyen problémám.

Azelőtt csak felszínesen vettem levegőt, gyakran éreztem, hogy légszomjam van. Jó érzés, hogy most már nagyokat lélegzek, a tüdőmet meg tudom tölteni levegővel. Korábban orrsövényferdülés miatt csak az egyik oldali orrlyukamon kaptam levegőt. A váltott orrlyukú légzések hatására már mind a két oldalon egyformán tudok lélegezni.

A jógaórák kezdetén az OM mantránál szívem mindig zavaróan össze-vissza kalimpál, az óra végére teljesen nyugodt, egyenletes lesz a szívverésem.

Egy balesetben 7 éve térdszalag szakadást szenvedtem. Másfél év gyógytorna után jutottam csak el oda, hogy úgy tudok járni sík talajon és lépcsőn, mint azelőtt. Beszűkült a térdem mozgása, térdelni, guggolni egyáltalán nem mertem, nem tudtam. A jógaórákon fokozatosan szoktattam hozzá magam az új helyzethez. A térdelés már többnyire nem okoz problémát. A lábamra még nem tudok ráülni, de próbálkozom vele, és hiszek abban, hogy idővel ez is sikerülni fog. Az egyensúlyérzékem és az emésztésem jobb lett.

A jógaórákon minden hétköznapi probléma, gond feledésbe merül. A jóga testem minden porcikáját átmozgatja, és a lelkemre is nagyon jó hatással van. A meglehetősen stresszes munkahelyemen is nyugodtabbnak érzem magam.

Köszönöm Máriának, hogy mindezeket a pozitívumokat megtapasztalhattam!”

Bádiné Kati, gyógypedagógus

X